Ailesinden 30 aşiretinden de 300’e yakın şehit veren, yıllarca terör örgütü PKK’ya karşı mücadele eden Hazım Babat’ın oğlu Doğan Babat, Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli ile bir görüşme yaptı.

BAHÇELİ’LE GÖRÜŞTÜ,  ADAY OLDU

Ekran Haber’in edindiği bilgiye göre görüşmede Bahçeli’ye kendisini ve ailesini tanıtan bir mektup sunan Doğan Babat, MHP lideri ile olan görüşmesinin ardından MHP’den İstanbul milletvekilliği için aday adayı oldu.

DOĞAN BABAT KİMDİR?

1983 yılından beri, başta babası olmak üzere kendi ailesinden 30 şehit veren Hazım Babat’ın oğlu olan Doğan Babat, Şırnak’ın Uludere ilçesinde Şenoba köyünde dünyaya geldi. 2008 yılında kazandığı Kuleli Askeri Lisesi’ni başarılı bir şekilde tamamlayan Doğan Babat, 2012 yılında Kara Harp Okulu’nda öğrenimine devam etti.

2015 yılında Isparta Eğridir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda komandoluk kursunu derece ile bitiren Babat, hain FETÖ terör örgütünün 2016 yılında da yapmış olduğu darbe sonucunda okulundan mezun olamadı.

Babat, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bölümü’nden mezun oldu.  

HAZIM BABAT KİMDİR?

1983 yılından beri PKK terörünün türlü tehditlerine boyun eğmeyerek çizgisini bozmayan Hazım Babat’ın evi 1986 yılında onlarca terörist tarafından baskına uğradı. Babası şehit olan Babat’ın kendisi ve ailesinden onlarca akrabası gazi olmuştur. Ancak davasından pes etmeyen Babat, terörle mücadelesine kararlılıkla devam etti.

Masum insanları katleden PKK, Hazım Babat’ın öz amcaları, eşleri, çocukları ve daha ismi konmamış bir bebeği bir gecede şehit etti.

PKK terör örgütünün sözde elebaşlarını tehdit ederek onlara meydanı boş bırakmayan Hazım Babat, kendi bünyesinde olan korucuların silahlarına üç hilali bastırdı.

Kutsal davasından hiç bir zaman geri adım atmayan ve gün geçtikçe kararlılıkla mücadelesine devam eden Hazım Babat, 2012 yılında kimsenin gitmeye cesaret etmediği ve önünde günlerdir çadır kuran binlerce hain PKK sempatizanının bulunduğu Danimarka’daki şehir mahkemesine PKK terör örgütünün aynı zamanda finans kaynağı olan Roj Tv’yi, kapatmak için gitti. PKK’nın finans kaynağı olan bu TV 2012 yılında Türkiye yayınından kaldırıldı.

Editör: TE Bilisim