Türkiye, 14 Mayıs’ta sandık başına gidiyor. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ne 18 gün kalırken ünlü hukukçu Prof. Dr. Rezan Epözdemir’den Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

EPÖZDEMİR’DEN ÇARPICI ÇIKIŞ

tv100’de katıldığı programda yeni bir tartışmayı gündeme taşıyan Rezan Epözdemir, 'İlk kez açıklıyorum' diyerek şunları söyledi:

"Parlamenter sisteme geçiş metninde, 27. sayfaya bakanlar şunu görür; orada bakanlar parlamento dışından seçilebilir fakat başbakan parlamento içinden seçilmek zorundadır diyor. Millet İttifakı tarafından açıklanan ortak mutabakat metninde de dikkat çeken bir detay var. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sürecinde yeni bir seçim olmayacağı ifade edildi.

“AKŞENER BAŞBAKAN OLAMAZ”

Sizin 7 yardımcınız olacak. Yeni bir cumhurbaşkanı seçmeyeceksiniz. Başbakanı parlamentodan atıyorsunuz. Sayın Akşener başbakan olma iddiasında, ama bu mutabakat metninde yazan sisteme göre başbakan parlamento içerisinden olacağı için başbakan olamayacak.

Hukuken bu metinlere göre Akşener Başbakan olamaz. Metinde şöyle yazıyor: Başbakan Parlamenter sisteme uygun şekilde parlamento içerisinden seçilecek."

Editör: TE Bilisim