İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) daha önce hukuksuz olarak devredildiği gerekçesiyle yargı yoluna başvurduğu Hatice ve Fehime Sultan yalılarında mutlu sona ulaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gökçe'den faaliyet raporu! Tek  tek anlattı

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, önceki yönetim döneminde 2009'da restorasyona alınan belediyeye ait Hatice ve Fehime Sultan yalıları için yapılan ihtiyadi tedbir kararının mahkemece kabul edildiğini duyurdu.

Daha önceki açıklamasında yalıların hukuksuz şekilde devredilmesine karşı yargı yoluna başvurulacağını ifade etmişti. Daha önce düzenlenen bilirkişi raporunda tüm eksiklerin tespit altına alındığını, projenin tamamlanmaması ve yapıların ihmal edilmesi nedeniyle sözleşmenin taraflarınca iptal edildiğini, şirketin de yalıların tahliye edilmesini istediklerini hatırlatan Gökçe, özel şirketin tüm bu hukuki gerçeklere rağmen yalıları tahliye etmediğini belirtti.

Mahkemeden çıkan kararı da açıklayan Gökçe, "Mahkeme 16 Eylül'de verdiği kararla yalılara ihtiyati tedbir kararı konulması talebimizi kabul etti. Bir başka deyişle yalıların özel şahıslara satılması ihtimali ortadan kalktı. Tezlerimizin de ciddi olduğu, büyük bir hak kaybı yaşanabileceği kabul edildi" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim