Kahramanmaraş’ta 6 Şubat Pazartesi günü art arda 2 büyük deprem meydana geldi. Pazarcık ve Elbistan’da merkezli depremlerden çevredeki illerde etkilendi. 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından tüm Türkiye depremden etkilenen bölgeler için seferber oldu.

Ekran Haber’in edindiği bilgiye göre, Trabzon İl Jandarma Komutanlığı tarafından kurulan 300 kişilik ‘arama-kurtarma timleri’ de depremde zarar gören vatandaşlarımıza yardım ve enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için Trabzon’dan Kahramanmaraş’a doğru yola çıktı.

DESTEK HAVADAN VE KARADAN GELİYOR

Deprem için görevlendirilen birinci grup ekipteki 100 jandarma karayoluyla, 198 jandarma ise Hava Kuvvetleri’ne ait 5 adet Casa tipi askeri uçakla havayoluyla deprem bölgesine hareket etti.

İNSANİ YARDIM DA GÖTÜRÜYORLAR

Jandarma Arama-Kurtarma Timleri, arama-kurtarma ekipmanları yanında Trabzon Valiliği Koordinesinde yürütülen kampanya kapsamındaki insani yardımlarında bir kısmını bölge halkına ulaştıracaklar.

‘YORULMAK, UYUMAK, DURMAK YOK’

Her zaman vatandaşların yanında ve yakınında olarak yardımına koşan jandarma ekipleri “yorulmayacağız, uyumayacağız, durmayacağız” parolasıyla depremzedelere yardım etmek için seferber oldular.

DUALARLA UĞURLANDILAR

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı tarafından kurulan Arama-Kurtarma Timleri, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İl J.K. Tuğg. Adem Şen, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Ticaret Odası Bşk Erkut Çelebi, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekin, Akçaabat Müftüsü ve diğer yetkililer tarafından Kahramanmaraş’a dualarla uğurlandılar.

Editör: TE Bilisim