İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; kentte faaliyet gösteren plastik fabrikasının ticaret yaptığı İngiltere firmasından ödemesini alamadığı bilgisi alındı. Alınan bilgi üzerine harekete geçen jandarma ekipleri ödeme sistemini ve mail hesaplarını takibe aldı.

‘OLTALAMA’ YÖNTEMİYLE HESAPLAR ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan incelemelerde yabancı uyruklu bir kişinin,  yabancı şirketler ile ticaret yapan Türk firmalarının 'Phishing' (Oltalama) yöntemi ile mail hesaplarının ele geçirildiği tespit etti. Bu sayede, ticaret içerisinde bulunulan yabancı firmaları kendi kurduğu paravan emlak ofisi hesabına yönlendiren ve ödemeleri bu hesaba aktaran şüphelinin, kurduğu paravan şirket üzerinden çaldığı ödemeleri ev satışı adı altında akladığı belirlendi.

‘OLTACILARA’ OPERASYON

Operasyon için düğmeye basan ekipler, şüphelinin Esenyurt'ta bulunan ikamet adresinde baskın yaptı. Operasyonda şüpheli yakalanırken, evde yapılan aramalarda; çok sayıda dijital bulgu ve suçtan elde edildiği değerlendirilen yüklü miktarda para ele geçirildi.

DOLANDIRICI TUTUKLANDI

Nitelikli hırsızlık suçunu bilişim sistemleri kullanarak işlediği tespit edilen şüpheli, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilisim