Ünlü aktör Johnny Depp ile eski eşi Amber Heard arasında dünyanın pürdikkat izlediği davada son.  ABD'nin Virginia eyaletinde görülen davada jüri üyeleri altı hafta boyunca Depp-Heard çiftinin biten evliliği sırasında yaşadıklarını dinledi.

Johnny Depp, 2018 yılında Amerikan medyasında yer alan makalesi nedeniyle Heard'e 'karalama' davası açmış ve 50 milyon dolar tazminat talebinde bulunmuştu. Heard ise karşı hamlede bulunarak 100 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı.

JÜRİNİN KARARLARI AÇIKLANDI

İddiaları tek tek inceleyen yedi kişilik jüri, hem Depp'in hem de Heard'ün birbirini lekelediğine karar verdi. Jüri, Heard'ün Depp'e 10 milyon doları zarar tazmini, 5 milyon doları ise cezai tazminat olmak üzere 15 milyon dolar ödemesine karar verdi. Bir noktada Heard'ün haklı olduğuna kanaat getiren jüri üyeleri, Depp'in ise Heard'e zarar tazminatı olarak 2 milyon dolar ödemesine karar verdi.

HÜKÜM SONRASI TARAFLARDAN İLK AÇIKLAMA

Amber Heard jürinin kararını açıklamasının ardından yaptığı ilk açıklamada "Bugün hissettiğim hayal kırıklığını hiçbir kelime açıklayamaz. Dağlar kadar delil eski kocamın orantısız güç, etki ve nüfuzuna karşı koymaya yeterli gelmediği için çok üzgünüm. Bu kararın diğer kadınlar için geldiği anlam noktasında daha da üzgünüm. Bu bir gerilemedir. Zamanı, sesini çıkaran, ne düşündüğünü söyleyen bir kadının alenen utandırılabileceği ve küçük düşürülebileceği bir döneme geri sarıyor. Kadına yönelik şiddetin ciddiye alınması gerektiği fikrini öteliyor." dedi. Johnny Depp ise "Jüri bugün bana hayatımı geri verdi. Onur duydum." ifadelerini kullandı.

Johnny Depp-Amber Heard davasında karar açıklandı, ünlülerden tepki yağdı

JOHNNY DEPP DURUŞMAYA KATILMADI

Johnny Depp, planlı iş anlaşmaları nedeniyle duruşmaya katılmadı. Depp'e yakın bir kaynak Amerikan yayın kuruluşu CNN'e verdiği bilgide, Depp'in duruşmayı Birleşik Krallık'tan takip ettiğini söyledi.

MAHKEME DIŞINDA 'JOHNNY JOHNNY' TEZAHÜRATLARI

Mahkeme salonu dışında ünlü yıldızın hayranları "Johnny Johnny" tezahüratları yaptı.

ULUSLARARASI MEDYADAN ÇARPICI MANŞETLER

Uluslararası medya Depp'in zaferiyle sonuçlanan davanın ardından dikkat çeken manşetler attı. İngiliz Daily Mail gazetesi, "Johnny adalete kavuştu" başlığı atarken, Guardian, jüri üyelerinin büyük oranda Depp'in lehine karar verdiğini yazdı. İngiliz yayın kuruluşu BBC de canlı takip ettiği Dava sonucunda "Johnny Depp Amber Heard'e açtığı karalama davasını kazandı" başlığını tercih etti. Amerikan New York Post gazetesi de Depp'n davayı kazandığını başlığa çekti. CNN yayın kuruluşu ise "Johnny Depp ve Amber Heard'ün ikisi de karalamadan sorumlu tutuldu fakat jüri Depp'ten yana çıktı" değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim