Tarsus ilçesine bağlı Yeşil, Bahçe, Girne ve Barbaros mahallelerinde gece saatlerinde meydana gelen hırsızlık olayı internet ve telefon hatlarının kesildiğini fark eden mahallelinin arıza ekibini çağırmasıyla ortaya çıktı. Arıza kayıtları üzerine kontrole giden firma yetkililerince yapılan incelemede yer altında ve direklerde bulunan toplamda 500 metre ve 100 bin lira değerindekİ kabloların çalındığı belirlendi. Yetkililerin ihbarı üzerine Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğince geniş çaplı bir araştırma başlatıldı.

KİRALIK ARAÇLA HIRSIZLIK YAPMIŞLAR

Ekiplerce 30’a yakın kamerada 120 saatlik görüntüler incelenerek şüphelilerin, hırsızlığı kiralık araç ve motosikletle gece saatlerinde yaptığı tespit edildi. Kiralık aracın GPS verileri ile arıza kaydı bulunan bölgeler eşleştirilerek sokaklar üzerinde lögar kapakları altında ve direklerde bulunan kabloları çaldıkları belirlenen Y.A. A.İ, M.Ş.E., ve M.Ç. isimli 4 şüpheli kıskıvrak yakalandı.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şüphelilerden M.Ş.E., adli kontrol ile serbest bırakılırken Y.A. , A.İ ve M.Ç. isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilisim