Kadıköy Filirtepe’de geçtiğimiz gün yaşanan patlamanın faili olduğu ileri sürülen Mustafa Karahan’ın, 1998’de İsviçre’de kanlı bir saldırı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Ülke tarihinin en kanlı saldırısı olan eylemde, bir restoranda 4 kişiyi öldürdükten sonra Türkiye’ye kaçan zanlının, 2012’de tutuklandığı ve 2020’de pandemi nedeniyle sernest bırakıldığı öğrenildi. Tutuklanmasından sorumlu tuttuğu ailesini öldürmek isteyen cani, hazırladığı düzenekle kendisiyle birlikte iki komşusunun ölümüne neden oldu.

4 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜĞÜ ÖNE SÜRÜLÜYOR!

Geçtiğimiz gün Kadıköy Fikirtepe’de meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili şok bir gerçek ortaya çıktı. Patlamada baş şüpheli olan Mustafa Karahan’ın 14 yıl önce İsviçre’de 1’i İsviçre, 3’ü Türk vatandaşı 4 kişiyi öldürdüğü ileri sürüldü.

TÜRKİYE'YE KAÇAK GELMİŞ!

İddiaya göre, 27 Temmuz 1998’de Bern’deki Safari Restoran’da gerçekleşen silahlı saldırıda İsviçre vatandaşı Roland Widmer ile Türk vatandaşları Haydar Karaçelik, Hasan Doğan ve Garip Kırmızıkaya'yı canice katleden Mustafa Karahan, kaçarak Türkiye’ye geldi.Burada 2012 ihbar üzerne yakalanan Karahan, çıkarıldığı mahkemece birden fazla kişiyi öldürmek suçundan müebbet hapisle cezalandırıldı.

2020'DE SALIVERİLMİŞTİ!

Ancak 2020’de pandemi döneminde salıverilen caninin, kendisini ihbar ettiği gerekçesiyle ailesine karşı patlayıcı düzenek hazırladığı iddia edildi. Ailesini ortadan kaldırmak için kimyasal aldığı belirlenen Karahan’ın neden olduğu patlamada kendisi ve iki komşusu hayatını kaybetti.

Editör: TE Bilisim