CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun YouTube kanalında yayınlanan “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu İle Gençlerin Sorularını Yanıtladık” başlıklı bir videoyu sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaştı.

“ÖZEL MAHKEMELER KURACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından kısa bir kesit olarak paylaştığı videoya “Seçimin kaderini kim belirleyecek?” notunu düştü. Videoda “seçimlerin kaderini belirleyecek olan ben değilim sizsiniz” diyen Kılıçdaoğlu’na bir genç kadın feshedilen İstanbul Sözleşmesi ile ilgili soru sordu. Soruya “İstanbul Sözleşmesi tekrar yürürlüğe girecek” cevabını veren Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamaların devamında ise “Tabi, sadece sözleşmenin yürürlüğe girmesi yetmiyor aslında. Biz bu olaylara bakan özel mahkemeler kurmak istiyoruz” dedi.

“YÖK BELASINI KAPATACAĞIZ”

Üniversite öğrencilerinin yurt sorununa ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, “Bir yıl içinde Türkiye’de yurt sorununu çözeceğiz. YÖK dediğimiz belayı kapatacağız. Türkiye’nin ihtiyacına göre kontenjanları yeniden belirleyeceğiz. Bunu yaparken de planlama yapacağız. Eğitimin planlaması lazım.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim