Konya'nın Ereğli ilçesine bağlı Barbaros Mahallesinde dört gün önce, sokakta yürüyen ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi Umut Ünlü, başıboş gezen dört sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpeklerin küçük Umut'u parçaladığını gören bir komşu, oğlu ile birlikte Umut'u köpeklerin elinden kurtardı. Ambulansla Ereğli Devlet Hastanesine götürülen küçük Umut, daha sonra Konya Şehir Hastanesi'ne sevk edilip, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Entübe edildikten sonra yoğun bakımda tedavisi devam eden çocuğun, sağlık durumunun daha iyi olduğu öğrenildi.

4 köpeğin saldırısına uğrayan Umut, yoğun bakımda uyutuluyor

Acılı baba Durmuş Ünlü, Ekran Habere konuştu…

“8 yaşındaki oğlum tek başına sokakta oyun oynarken, 4 tane köpeğin arasına düşüyor. Bağrışma seslerini duyan komşumuz ise hemen olay yerine gidiyor. Kendisinin kurtaramayacağını anlayınca oğlunu çağırıyor. Oğluyla beraber çocuğu kurtarıyorlar. Komşumun oğlu sağlıkçı olduğu için ilk müdahaleyi orada yapıyor. Ardından ambulansı arıyor. Gelen sağlık ekipleri oğlumu Konya Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıyor. 

4 köpeğin saldırısına uğrayan Umut, yoğun bakımda uyutuluyor

''HER YERİ YARA BERE İÇİNDEYDİ''

Oğlumun vücudunu o halde yara bere içinde görünce o an şoka uğradım. O gün yoğun bakıma kaldırıldı, bugün normal servise çıkartıldı. Bugün biraz daha iyi, bilinci yerine geldi. Sokak köpekleri hakkında çok mağduruz. Konya Ereğli Belediyesi sokak köpekleri ile ilgili hiçbir çalışmada bulunmuyor, tamamen sokaklara salmış durumda. Bizim canımız yandı ama başkalarının canının yanmasını istemiyoruz. Konuyla ilgili gereken tedbirlerin alınmasını istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

">

''KÖPEKLER ÇOCUĞU ORADAN ORAYA SÜRÜKLÜYORLARDI''

Talihsiz çocuğu kurtaran komşu ise olayın olduğu gün tarladaydım. Bir anda köpek seslerini duydum. Anne, anne diye bir çocuk sesi geldi. Ben de o tarafa doğru yöneldim. Baktım çocuk sesi de kesilince, hemen oraya koştum. 4 tane büyük köpek çocuğu oradan oraya sürüklüyor. Kendimde cesaret edip, gidemedim. Hemen oğlumu çağırdım. Oğlumda elinde dirgen ile koşarak geldi. Bir yandan da yoldan geçen kişilere ambulansı aramalarını söyledi. Oğlumda oraya dirgenle gelince köpekler korkup, kaçmaya başladı.

KURTARAN KİŞİ SAĞLIKÇI ÇIKTI

Gittiğimizde çocuğun her yeri yara bere içerisindeydi. Oğlumda sağlıkçı olduğu için kafasına tampon yaptı. Sonrasında eve serum getirmeye gitti. O an uykusunun geldiğini söyledi. Oğlum da bana ''Çocuğu uyutmamaya çalış'' dedi. 

''İLK MÜDAHELEYİ OĞLUM OLAY YERİNDE YAPTI''

Bende oğlum gelip serum takana kadar uyutmamaya çalıştım. Ardından ambulans geldi ama çocuk çok kötü bir şekilde yaralanmıştı. Kafasında, ensesinde, sırtında, bacaklarında falan yaralar vardı. Elimizden geldiğince en erken müdahalelerle çocuğu kurtarmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ekran Haber, konu ile ilgili iddiaları sormak üzere aradığı Konya Ereğli Belediyesi yetkililerine ulaşamadı.

Editör: TE Bilisim