Martı’nın kurucu ortağı ve İcra Kurulu Başkanı Oğuz Alper Öktem, MartıTAG’a erişim engeli kararı üzerine Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Yaptığı açıklamada haklı olduklarını savunan ve Türk adaletine güvenlerinin tam olduğunu belirten Oğuz Alper Öktem, şunları dile getirdi;

“MARTITAG YÜZDE 100 YASAL”

“Taksi baronlarının ve Eyüp Aksu’nun MartıTAG (Tek Araçla Gidelim) hakkında açtıkları var. Bu davada alınmış erişim engeli ara kararı var. Tabi ki de buna itiraz edeceğiz. MartıTAG, karayolları trafik kanununun 87. Maddesindeki ‘hatır taşımacılığını’ yapıyor. Yüzde 100 yasal.”

“TAKSİ BARONLARI VE EYÜP AKSU, İSTANBULLUYA DA SAVAŞ AÇTI”

TAG’dan bugüne kadar tek bir kuruş dahi ücret almadıklarını ve bir gelir sağlamadıklarını belirten Öktem, “Biz gücümüzü İstanbul’da alıyoruz. İstanbul trafiğine çözüm üretmeye çalışıyoruz. Ama karşımızda başını taksi baronlarının ve Eyüp Aksu’nun çektiği çıkar grupları var. Bunlar sadece bize değil İstanbulluya da savaş açmış durumdalar. Bunların talimatıyla taksi emekçileri, arabalarını scooter kullanıcılarının üzerine sürerek kaza yaptırıyor. Ağzı burnu dağılanlar var. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bu artık kepazelik.” dedi.

“TAG SÜRÜCÜSÜ TAKSİCİLERDEN 2 KAT FAZLA”

Türkiye’de 7,5 milyon Martı kullanıcısı bulunduğunu belirten Öktem, “TAG sürücü sayısı, taksici sayısından iki kat fazla. Ayrıca İstanbullunun bize desteği, İstanbullunun bu kanseri tanımasını İPSOS’un anketiyle anlattım. İstanbul’un yüzde 85’i ‘taksi sorunu var’ diyor. Bu insanların yüzde 81’i ‘taksi sorununu çözecek kişiye oy vermek istiyorum’ diyor.” dedi.

“TAG’I TAKSİ BARONLARINA YEDİRMEYİZ”

Martı ile gurur duyduklarını, şirketlerinin kurumsal bir şirket olduğunu ve Türkiye’yi dünya liginde temsil ettiğini vurgulayan Öktem, yaptığı açıklamada son olarak “TAG’ı birkaç tane taksi baronuna ve Eyüp Aksu’ya yedirmeyiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim