AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Devlet Memurları Kanunu'nda ve Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda kabul edildi.

EK GÖSTERGELER

Yasayla, önümüzdeki yıldan itibaren öğretmen, polis, uzman erbaş, avukat, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergesi 3 bin 600'e çıkacak. Doktor, veteriner; subay ve astsubayların ek göstergeleri ise 4 bin 200'e yükseltilecek. Genelkurmay Başkanı ile Diyanet İşleri Başkanı'nın ek göstergesi 9 bin, Yargıtay ve Danıştay Başkanı ile YÖK Başkanı'nın 8 bin, valilerin 7 bin 800, emniyet müdürünün ise 7 bin 600 olacak.

EMEKLİLERE MÜJDE

Söz konusu yasayla, en düşük emekli maaşı 2 bin 500 liradan 3 bin 500 lira seviyesine çıkacak. Bu maaşlar ise temmuzdan itibaren geçerli olacak.

EMEKLİ MİLLETVEKİLLERİNİN MAAŞINDA DA DÜZENLEME

Yasayla ayrıca, daha önce Cumhurbaşkanı maaşına endekslenen milletvekili emekli aylıkları bundan sonra Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı aylığına endekslenecek. Böylece 6 ayda bir memur maaş katsayısına bağlı olarak arttırılacak.

ÖĞRENCİ AFFIYLA OKULA DÖNÜŞ İMKANI

Yasada, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerinden eğitimlerini bırakmak zorunda kalanlara belirli şartlarda okullarına dönüş yolu açılacak.

ŞANS OYUNLARINDAN DEVLETE AKTARILAN PAY 

Hazineden kredi garanti kuruluşlarına aktarılacak kaynak 50 milyar liradan 100 milyar liraya çıkarılacak. Şans oyunlarında devlete aktarılan payın yüzde 8'i yasadışı bahisle mücadele için Milli Piyango İdaresi'ne aktarılacak.

İMAR AFFI DA TEKLİFTE

1 Temmuz 2022 tarihine kadar inşaat ruhsatı alınmış ancak kullanımına izin verilmeyen yapılara geçici olarak elektrik ve su aboneliği yapılabilecek.

Editör: TE Bilisim