Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca 24 Kasım'da, Kadıköy Tavşantepe hattındaki metroda elinde bıçakla tartıştığı kadınlara yönelik hakaret ve tehdit içerikli sözler söylediği gerekçesiyle 'silahla tehdit', 'basit yaralamaya teşebbüs', 'halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' suçlarından tutuklanan şüpheli Emrah Y. hakkındaki soruşturma sürüyor. Soruşturmayı yürüten savcılık, aylık tutukluluk incelemesi için şüpheli Emrah Y'nin bu halinin devamına karar verilmesi talebiyle dosyayı nöbetçi hakimliğe gönderdi. Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği de duruşma yaparak Emrah Y'nin, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla beyanını aldı. Eski savunmalarının tekrar eden Emrah Y., 'Yaptığım olaydan pişmanım. Olay karşı tarafın kışkırtmasıyla bu hale gelmiştir. Herhangi bir kasıt yoktur. Tahliyeme karar verilmesini talep ederim.' dedi. Hakimlik, Emrah Y'nin üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller bulunmasını ve kaçma şüphesinin olmasını göz önünde bulundurarak tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

SALDIRGAN MAĞDUR OLDUĞUNU İDDİA ETMİŞTİ


Kozyatağı durağında metrodan indiğini belirten saldırgan indikten sonra metrodakilerin hakaret etmeye devam ettiğini iddia ederek, 'Ben kapıdan içeri tekrar baktım, hakaret ettim. Bıçağı göstererk tehdit etmedim. Bu sırada herkes bağırıyordu. Metrodaki kimseyi tanımıyorum. Tek başıma binmiştim metroya' Suçlamaları kabul etmediğini söyleyen Yılmaz, kendisine tekme attığını öne süren kadın ve annesinden aynı zamanda maske takmadığını belirttiği kadından davacı ve şikayetçi olduğunu kaydetti.



ŞARTLI TAHLİYEYLE SALINMIŞ

20 ayrı suçtan sabıkası bulunduğu öğrenililen şüpheli hakkında yeni detaylar da ortaya çıktı. Saldırgan Emrah Yılmaz'ın İstanbul Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesi'nce 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 2018 yılında 2 yıl 12 ay hapis cezası aldığı, 2019 yılında tutuklandığı ve 26 Aralık 2021 tarihinde de tahliye olması gerekirken, cezasını iyi halli geçirdiği için 29 Haziran 2020 tarihinde koşullu salıverilmeye hak kazandığı ve tahliye edildiği öğrenildi. Aynı zamanda Yılmaz'ın kişiliği ve topluma uyumdaki başarısını göz önünde bulunduran mahkeme, herhangi bir yükümlülük belirlemeden denetim süresini geçirmesine ve kendisine rehberlik edecek bir uzman görevlendirilmesine yer olmadığına dair karar verdi.

'PSİKOLOJİK SIKINTILARIM VAR'

Hakimlikteki sorgusunda şüpheli Emrah Yılmaz, 'Metroda müştekinin maskesini takmadığını farkedince astımım olduğu için uyardım. Müşteki bana uçan tekme attı, tekvandocuymuş sonradan öğrendim. Ben yanımdaki bıçağı biletmek amaçlı almıştım. Psikolojik sıkıntılarım var, bıçağı kimseyi yaralamak için taşımadım. Metroda bayanla tartışınca herkes üzerime geldi, linçlenmekten korktum. Kimseyi yaralamadım' diyerek üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini aktardı.

Editör: TE Bilisim