Cumhur İttifakı bileşenlerinden MHP, seçimlerde büyük başarı göstererek 2018 seçimlerine göre Meclis'e daha fazla milletvekili gönderdi. MHP, 2018 yılında yüzde 11,1 oy alarak 49 milletvekili ile girdiği Meclis’te 2023 yılı seçimlerinde 50 milletvekiline sahip oldu.

ANKET ŞİRKETLERİ TERS KÖŞE

Birçok anket şirketine göre oyları düşen ve hatta baraj altı kalacağı belirtilen MHP kamuoyu araştırma şirketlerini ve birçok siyasi yorumcuyu ters köşe yaptı. MHP yüzde 10,1 oy alarak Anadolu’daki yerini sağlamlaştırdı. MHP 2018 seçimlerinde milletvekili çıkaramadığı Balıkesir, Bolu, Çankırı, Çorum, Elazığ, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Kilis, Nevşehir, Niğde’de yapılan seçimlerde milletvekili çıkarmayı başardı. 2018’de Düzce, Eskişehir, Iğdır’da bir milletvekili çıkaran MHP bu seçimlerde söz konusu illerde TBMM’ye milletvekili sokamadı.

BÜYÜK İLLERDE DÜŞTÜ

MHP’nin Ankara’da 5 olan milletvekili sayısı 3’e inerken İstanbul’da da 8’den 5’e düştü. Ancak Anadolu kentlerinde MHP’nin oyları yükseldi.


Ülkü Ocakları deprem bölgesinde yaraları sarmak için ilk günden itibaren çalışmaları sürdürmüştü...

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

MHP'nin bu başarısı ise sosyal medyada gündem oldu. Manipülatif anket şirketlerinin baraj altı kalacağını iddia ettiği MHP, seçimlerde tahminlerin 2 katı oy almayı başardı! Bazı TV yorumcularının ve sosyal medyadaki kara propagandaya rağmen MHP, kendisine kurulan oyunu bozarak 50 Milletvekili çıkarmayı garantiledi. MHP’nin bu büyük başarısı sosyal medyada da en çok konuşulan konular arasında yer aldı. 

ÜLKÜ OCAKLARI ETKİSİ

Sosyal Medyada MHP ile ilgili yapılan yorumlarda Ülkü Ocaklarının varlığına ve çalışmalarına dikkat çekildi. Birçok kişi bu başarının arkasında Ülkü Ocakları'nın varlığının olduğunu ifade etti. Ülkü Ocaklarının seçim stardı verildiği ilk günden itibaren sahada çalışmalarını arttırdığına dikkat çekilirken, bazı yorumcular Asrın Felaketi olan depremde Ülkü Ocaklarının müthiş bir başarıya imza atarak büyük bir takdir topladığına işaret etti. Sosyal medya kullanıcıları, MHP’nin başarısında Ülkü Ocaklarının gençlik için ortaya koyduğu projelere de atıfta bulunarak Ülkü Ocaklarının gençlik üzerinde etkisinin her geçen gün arttığına vurgu yaptı.



Ülkü Ocakları Başkanı Yıldırım

Editör: TE Bilisim