Ekran Haber'den Başak Bilgin'in haberine göre, Sayıştay Başkanlığı'nda boş bulunan üyelikler için Sayıştay Kanunu'nda belirtilen niteliklere sahip istekliler arasında üye seçimi gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz günlerde Sayıştay üyeliği için aday olan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, de burada yarışan isimler arasındaydı...

EN YÜKSEK OY İNCE'NİN

Oylamaların üçüncü turunda  32 oy alan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Meclis Plan Bütçe Komisyonu'na alınacak listeye girdi. Seçimde salt çoğunluk olan 28 oyu geçen İnce, en yüksek oyu alan aday olurken bir diğer isim ise Süleyman Büyükşahin oldu.

İNCE’NİN SEÇİLMESİNE KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Sayıştay seçimlerinin sonuçlanabilmesi için iki adayın daha 28 oyu bulması gerekiyor. Dört adayın seçilmesinin ardından liste Plan Bütçe Komisyonu'na gönderilecek. Burada 4 aday arasından 2 kişi seçilecek. Ardından 2 kişi Meclis Genel Kurulu'na iletilecek. Meclis Genel Kurulu da kalan 2 kişiden 1'ini Sayıştay üyeliğine seçecek. Meclis’te İnce’nin seçilmesine ise kesin gözüyle bakılıyor.

İLK EKRAN HABER DUYURMUŞTU

AYM’nin Sayıştay kökenli üyesi Hicabi Dursun 20 Ekim’de emekli olacak. Dursun’un yerine Sayıştay’dan bir isim AYM üyesi olacak. Bu nedenle Sayıştay’da bir süredir Dursun’un yerine gelecek isme dair kulisler hareketlenmişti. Bu hareketlilik güvenlik bürokrasisinden gelen son haberle farklı bir boyuta taşındı.

12 YIL GÖREVDE KALACAK

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce’nin Sayıştay’da boş bulunan üyelikler için resmen aday olduğu iddia edildi. İnce’nin Sayıştay üyesi olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak İnce’nin bir sonraki durak için bu yola başvurduğu da ifade ediliyor. İnce’nin Sayıştay üyesi olduktan sonra 20 Ekim’de emekli olacak Hicabi Dursun’dan boşalacak AYM Üyeliğine aday olacağı ifade ediliyor. İnce’nin önce Meclis tarafından Sayıştay üyeliğine seçilmesi; ardından da Sayıştay’da yapılacak oylama neticesinde AYM üyesi olması bekleniyor. İnce şayet AYM Üyeliğine seçilirse 12 yıl görev yapacak.

Editör: TE Bilisim