Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Mart ayı toplantısı Meclis Başkanı Aydın Çelik başkanlığında yapıldı. Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Koç ve meclis üyeleri katıldı. Mart ayı meclis toplantısının açılışında Meclis Başkanı Aydın Çelik Kahramanmaraş merkezli depremlerde meydana gelen hasarlara ve yaşanan hikayelere vurgu yaptım. İnsanların çok zor şartlar altında hayata tutunduklarını ifade eden Çelik, Türkiye'nin dört bir tarafından insanların deprem bölgesinde yaraları sarmak için seferber olduğunu belirtti.

DEPREMİN YARALARINI SARMAK İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI

Daha sonra MUŞ TSO Genel Sekreteri Hanifi Aydar toplantının gündem maddeleri ile ilgili olarak meclis üyelerini bilgilendirdi. MUŞ TSO Mart ayı meclis toplantısında söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Koç, Şubat ayında meydana gelen depremlerden dolayı ülke olarak büyük bir hüzün yaşadıklarını belirtti. Depremin yaralarını sarmak için Muş Ticaret ve Sanayi Odası yönetim ve meclis üyeleri ile sürekli istişare içerisinde olduklarını ve yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

TOPLANAN YARDIMLAR DEPREM BÖLGESİNE TESLİM EDİLDİ

Toplanan yardımların Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile koordineli olarak deprem bölgesindeki ticaret ve sanayi odalarına teslim edildiğini kaydeden MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, "Ülkemizin dört bir tarafından olduğu gibi ilimizde de vatandaşlarımızın büyük bir duyarlılık gösterdiğini müşahede ettik. Yönetim kurulu üyelerimiz, meclis üyelerimiz, üyelerimiz ve hayırsever vatandaşlarımız sayesinde toplanan yardımları bölgeye ulaştırdık. Yönetim ve meclis üyesi arkadaşlarımız bir zat bölgeye giderek yardımların dağıtılmasını da sağladılar. Huzurlarınızda hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

DEPREM BÖLGESİNE KALICI KONUT ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un online olarak düzenledikleri toplantıya katıldığını belirten Koç, deprem bölgesine kalıcı konut yapılması için çalışmaların başlatıldığını belirtti.

MUŞ TSO’DAN KONUT KAMPANYASINA DESTEK

TOBB'un öncülüğünde yapılacak olan kalıcı konutlarla ilgili olarak kampanyanın devam ettiğini belirten Koç, "Muş Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu kampanyaya katkı sağlamak için mücadele edeceğiz. Gerek yönetim kurulu üyelerinin, gerek meclis üyelerinin ve gerekse de hayırsever vatandaşların da aynı duyarlılığı göstereceğine inanıyorum. Yaralarımızı hep birlikte saracağız. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin yaşadığı deprem felaketinde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar milletimize de başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim