Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 31 Temmuz Pazar günü düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) 30’un üzerinde sorunun deneme testlerinde çıkan sorularla benzer olduğu ve sızdırıldığı iddiası tepkilere neden oldu. Sınava katılan bazı adaylar, sosyal medya paylaşımlarında KPSS’deki sorular ile Yediiklim Yayınları’nın deneme testlerindeki soruların birebir benzer olduğunu kaydetti.

ŞİKAYET YAĞMURU

KPSS sorularının sızdırıldığı iddiasıyla ilgili eğitim sendikaları hukuki adımları atacaklarını açıklarken siyasi parti liderleri de konunun takipçisi olacakları yönünde paylaşımlar yaptılar. Birçok aday da CİMER’e başvurarak şikâyetlerini dile getirdi ve sınavın iptal olmasını talep etti.

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA

İddiaların asılsız olduğunu kaydeden ÖSYM, dün şu açıklamayı yaptı: “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DDK'YA KPSS TALİMATI VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KPSS 2022 ile ilgili çıkan iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirdiğini açıklamış ve "Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz." ifadelerini kullanmıştı.

DDK'DAN AÇIKLAMA

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı da, sosyal medya hesabından iddialar üzerine açıklama yaptı.

Arıncı açıklamasında "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla KPSS ile ilgili iddialar konusunda Devlet Denetleme Kurulu tarafından çalışmalara başlanmıştır." ifadelerine yer verdi.

ÖSYM BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

İddiaların ardından Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre; ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, görevden alındı. Kararın, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci maddesi gereğince verildiği belirtildi.

Editör: TE Bilisim