İstanbulda taksi tartışması devam ederken, denetimler de sürüyor. Şikayetler üzerine yapılan denetimlerde çok sayıda şoföre ceza kesildi.Menedilen araçlar ise yediemin otoparklarına çekiliyor. Son günlerde artan denetimler sonrası birçoğu 10 günlüğüne trafikten menedilen araçlar otoparkları doldurdu. Yediemin otoparklarındaki taksi yoğunluğu dikkat çekti.

İBB 10 AYI AÇIKLAMIŞTI

6 Aralıkta İBB, 2022 yılının ilk 10 ayında taksilere ilişkin toplam 63 bin 844 şikayet iletildiğini açıklamıştı. Şikayetlerin 28 bin 467si Çözüm Merkezi tarafından ispatlandı.14 bin 93 şikayete yaptırım uygulanırken, 10 bin 696 farklı araca toplamda 42 bin 560 TL ceza kesildiği aktarıldı. 2022nin ilk 10 ayında 2 bin 27 aracın emniyet ve zabıta tespitiyle 10 gün süreyle trafikten menedilerek, çalışma ruhsatları askıya alındı.

Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'dan İBB'nin kestiği cezalara  tepki: Yargısız infaz yapılıyorTAKSİCİLER ESNAF ODASI EYÜP AKSU DENETİMDEYDİ!

İstanbul (İHA) İTEO Başkanı Eyüp Aksu yönetim kurulu ile birlikte Aksaray'da bulunan taksilere denetim yaptı. 32 araca yapılan denetimlerde olumsuz bir duruma rastlanmadı. Yönetim kurulu ile yaptığı habersiz denetimde toplamda 32 araç kontrol edildi. Yapılan inceleme sonucunda konuşan Başkan Eyüp Aksu, taksicilerin kurallara uygun şekilde davrandığını ve bütün yolcuları aldığını ifade etti. Eyüp Aksu burada yapılan incelmelerinin ardından Aksaray, Taksim, Eminönü'nde yapılan denetimlerde olumsuz herhangi bir durumla karşılaşmadıklarını belirtti. Başkan Aksu, ayrıca emniyet ve belediyelerle ortak denetim yapmaya hazır olduklarını da söyledi.

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı'ndan taksimetreyle oynandı iddiasına yanıt

Konuyla ilgili konuşan taksiciler ise, ''Bizi İstanbul halkıyla karşı karşıya getirdiler. Suçsuz yere taksilerimizi bağlıyorlar. Her geçen yolcuyu alacağız diye bir kural yok. Bizimde yemek yeme, çay içme, mola verme hakkımız var. Aradaki usulsüzlük yapan arkadaşların ayıklanması güzel ama böyle bizlerde zarar görüyoruz. Yaklaşık 10 gün bağlı kalıyor. Bu da bizlere zarar veriyor'' dedi.

Editör: TE Bilisim