Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya’nın Kemer ilçesindeki Phaselis Antik Kenti’nde iki ayrı plaj işletmesi için bir şirkete ihale verdi. Bölge, 1’inci derece arkeolojik SİT alanı statüsündeki koruma alanı içerisinde yer alıyor.

PROJENİN 60 GÜNDE TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ‘Kemer-Phaselis Antik Kenti Ören Yeri ve Bütünleyici Kıyı Alanı Çevre Düzenlemesi’ başlığıyla ihaleye çıktı. 30 Ocak’ta sonuçlanan ihale İstanbul merkezli Se-Fa Restorasyon Sanayi İnşaat Ticaret Ltd. Şti. firmasına verildi. İhale şartnamesine göre projenin 60 günde tamamlanması planlanıyor. Proje için geçen hafta sahaya inen iş makinelerinin ormanlık alanda yol açması ve ağaçları tahrip etmesi tepkilere neden oldu.

85 BİN METREKARE ALAN

Antik kentin batı limanına bitişik Bostanlık Koyu ve kuzeydoğu kesiminde yer alan Cennet Koyu’nda toplam 85 bin metrekarelik alanda günübirlik tesisler inşa edilecek. Burada kafeterya, otopark, karşılama merkezi, duş ve tuvaletlerden oluşan çok sayıda yapı bulunacak. Bin metreküpten fazla beton malzemenin de kullanılacağı projenin inşası için PVC, demir ve alüminyum gibi malzemelerin yanı sıra yoğun olarak ahşap kullanılacak.

'BİR KISMI TARIM ARAZİSİ NİTELİĞİNDE'

Bir kısmı tarım arazisi niteliğindeki özel mülk olan arazinin tamamı Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içinde bulunuyor. Phaselis Antik Kenti’nin arkeolojik sit alanı sınırları 2016’dan itibaren genişletilmişti. Bakanlığın projesi bugüne kadar yapılaşmadan korunan Bostanlı Koyu ve Phaselis’in kuzeydoğusunda yer alan Cennet Koyu olarak da anılan Alacasu Koyu’nu kapsıyor.

Vatandaşları fikir ayrılığına düşüren ve tepkilere neden olan proje için Bakanlıktan açıklama geldi. 

Editör: TE Bilisim