Altılı masada yaşanan 'Cumhurbaşkanı adayı' krizinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener rest çekerek masadan ayrıldı. Kurmaylarıyla olağanüstü toplanan Akşener, yaptığı açıklamada İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a aday olmaları çağrısında bulunsa da her iki belediye başkanı da Kılıçdaroğlu'na 'bağlılık' bildirdi.

Yaşanan gelişmelerin ardından İYİ Parti'nin aday çıkarıp çıkarmayacağı merak konusu olurken Ceza Hukukçusu Ersan Şen, yaptığı açıklamada 'İYİ Parti'nin kabul etmesi durumunda' aday olabileceğini söyledi. Ekran Haber'e konuşan Şen, “Bu kritik dönemde birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın zirvede olduğu aşikardır. Vatandaşlarımızın şahsıma teveccühü nedeniyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanlığı için aday olurum. Takdir Yüce Milletindir” dedi.

'MİLLET ÇOBAN ATEŞİNİ YAKARSA UZAK DURMAYIZ'

Habertürk'te katıldığı 'Olaylar ve Görüşler' programınında da adaylığını yineleyen Şen, İYİ Parti’den talep gelmesi durumunda aday olabileceğini, görevden kaçmayacağını ifade etti. Faruk Aksoy tarafından kendisine sorulan “İYİ Parti teklif ederse aday olur musunuz?” sorusuna, “Canımız feda, kanımız feda. Tereddütsüz… Karşılık varsa, yüce millet istiyorsa, karşılıksız bırakmayız. Millet çoban ateşini yakarsa uzak durmayız” şeklinde yanıt verdi.

'CİDDİYİM'

Program devam ederken, Ersan Şen, İYİ Parti lideri Meral Akşener tarafından reklam arasında arandığını belirtti. Ersan Şen, “Akşener, ‘Bunda ciddi misiniz’ dedi, ‘Ciddiyim’ dedim, muhtemelen bu hafta içinde bir görüşme gerçekleştireceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim