Türkiye'de son dönemin en çok tartışılan konusunu mülteciler oluşturuyor. İç savaş sonrası Suriye'den ve ardından Afgan ve Pakistanlı mültecilerin Türkiye'ye gelirken vatandaşlardan duruma ilişkin tepkiler yükseliyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, konut satın alma karşılığı verilen vatandaşlık hakkını eleştirdi.

Şen'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar şu şekilde:

"Kimsenin; bir  yabancının yasal yollardan Türkiye Cumhuriyeti’ne gelmesine, turistik seyahatte bulunmasına, usule uygun yollardan gelip kalmasına diyeceği olmaz,

Fakat geçici koruma altında gelip kalıcı olanlara, kaçaklara, ülkede izinsiz kalanlara ve çalışanlara, hukuk devletinin kurallarını hiçe sayanlara, keyfi davrananlara sözü ve itirazı vardır. Kimsenin ırkçılık ve düşmanlık yaptığı yok, kimse konuyu mecraından saptırmasın.

Kabul edilmemesi gereken, 250 bin dolar veya 400 bin dolarla alınan taşınmaz karşılığında Türk vatandaşlığının verilmesidir. Bu şekilde vatandaşlık kazanan mı bizim geleceğimiz hakkında karar verecek?

Türk Milletinin dilini, örfünü ve adetini, kültürünü bilmeyenden vatana bağlılık beklenebilir mi? Sonradan para ile Türk vatandaşı olan birisi ülkemiz için savaşır mı?

Savaşmayacak olanın, demokratik toplumda alınacak kararları belirleyecek seçimlerde oy vermesi ne kadar yurtseverlikle bağdaşır?

Beka sorununu çözmek istiyorsak, taşınmaz alımı karşılığında vatandaşlık vermeyi durdurmalı ve stratejik önemi haiz yabancılara taşınmaz satışına son vermeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Milletinin ulus ruhu ve demografik yapısı her şeyden önemlidir."

Editör: TE Bilisim