Geçtiğimiz günlerde ‘başıboş köpek sorunu’ gazeteci Sevilay Yılman, Esra Topbaş ve hayvan hakları savunucusu Yasemin Babayiğit’in katılımıyla Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu Ana Haber'de masaya yatırıldı.

CANLI YAYINDA TARTIŞMA

Yayında başıboş köpek sorununa çözüm bulunmasını isteyen Sevilay Yılman ile Yasemin Babayiğit arasında tartışma çıktı. Hayvan hakları savunucusu olan Yasemin Babayiğit’in sözlerine karşı çıkan Sevilay Yılman, başıboş köpek sorununa çözüm bulunmasını istedi.

"KÖPEKLER KISIRLAŞTIRILINCA HALLOLUYOR MU?”

Yayında ikili arasında tansiyon yükselirken Babayiğit’e tepki gösteren Yılman, "Köpekler kısırlaştırılınca halloluyor mu? Saçma bir şeyi tartışıyorsunuz 10 tane veterinerle görüştük ettik. Kısırlaştıran hayvanın saldırganlığı bitmiyor, yok böyle bir şey. Böyle bilimsel bir şey yok sadece popülasyonu durduruyorsunuz." dedi.

YILMAN’DAN TEPKİLERE CEVAP

Babayiğit’e yönelik tepki dolu sözleri sosyal medyada gündem olan Gazeteci Sevilay Yılman, bu tepkilere “Topunuza birden cevap veriyorum! Binlerce hakaret, küfür, iftira ile saldırarak beni yıldırmazsınız! Çünkü ben önce insanın yaşam güvencesi, kalitesi diyorum ve şu videoda dediğimi tekrarlıyorum! Ya sahipleneceksiniz ya da uygar ülkelerde uygulanan yönteme razı geleceksiniz” sözleriyle cevap verdi.

SANATÇI CENK EREN’DEN YILMAN’A ÇİRKİN HAKARET

Sanatçı Cenk Eren, "Seni Afrika güzeli bel altı vurmak nasıl olur göreceksin ….. Afrika da yaşadıkların tescilli bilgi belge fotoğraf yağıyor hadi devam et de tüm Türkiye kocanın seni niye boşadığını öğrensin" başıboş sokak köpeklerine çözüm bulunmasını talep eden gazeteci Sevilay Yılman'a çirkin hakaretlerde bulundu.

"CENK EREN BUNUN HESABINI VERECEKSİN"

Sevilay Yılman, kendisine hakarette bulunan Cenk Eren'e bu cevabı verdi: Sorun #başıboşköpek sorunu ve ben bu sorunun çözümü için halktan yana tavır alıyorum diye aylardır edilen hakaret, küfür, iftira ve aşağılamalarda gelinen nokta artık namusuma, özelime haysiyetsizce saldırıya vardı. Cenk Eren bunun hesabını vereceksin!

Editör: TE Bilisim