Ekran Haber'in edindiği bilgiye göre, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Ankara’da düzenlenen Jandarma Genel Komutanlığı 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda 14 Mayıs 2023’te yapılması planlanan seçime yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıda konuşan Orgeneral Arif Çetin, bu yılki faaliyetlere yönelik yol haritasının ortaya koyulacağını ve geçen yılın değerlendirileceğini belirtti.

TERÖRLE MÜCADELE ARALIKSIZ SÜRECEK

Terörle mücadelede başarılı operasyonlar sayesinde önemli bir dönemece girildiğini vurgulayan Orgeneral Çetin, yurt içinde tek bir terörist kalmaması hedefiyle Türkiye'nin 100'üncü yılında mücadeleyi aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

“SEÇİMLERDE GÜVENLİK EN ÜST SEVİYEDE OLACAK”

Türkiye'de seçim sürecine girildiğine belirten Çetin, yaptığı açıklamada seçim güvenliğine ilişkin net ifadeler kullandı.

Terör örgütlerinin, ülkemizin huzurunu bozmak üzere eylem ve faaliyetlerine izin verilmeyeceğinin altını çizen Çetin, seçimlere gölge düşürmek maksadıyla yapılmaya çalışılacak ‘yıpratıcı, yıkıcı, kışkırtıcı’ olaylara asla müsaade edilmeyeceğini ve seçim güvenliğine yönelik önlemlerin en üst seviyede alınacağını belirtti.

ÖLÜMLÜ KAZALAR YÜZDE 15 AZALDI

"2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı"nda hedeflenen çalışmalar doğrultusunda jandarmanın sorumluluğundaki alanlardaki ölümlü kazaların yüzde 15 azaltılmasının sağlandığını belirten Çetin, kaza yerindeki can kayıplarının da yüzde 17 oranında azaltılmasının sağlandığı bilgisini verdi.

KADINA ŞİDDET VE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞIYLA MÜCADELE

Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadele kapsamında bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerine devam edildiği bilgisini de veren Orgeneral Arif Çetin, son olarak göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye ilişkin verilerileri de paylaştı: Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 86 artışla 90 bin 200 düzensiz göçmen ve yüzde 19 artışla 4 bin 100 organizatör yakalanmıştır. Bununla beraber terör örgütleriyle iltisaklı 1525 şahıs da yakalanmıştır.

Editör: TE Bilisim