Tüm dünyayı endişelendiren gıda krizi Türkiye'nin liderliğinde aşılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sürecin başından beri yaptığı girişimler meyvelerini verdi. Türkiye ve BM'nin öncülüğünde gerçekleştirilen "Güvenli Tahıl Koridoru"nun görüşmelerinde sona gelindi.

İMZALAR YARIN DOLMABAHÇE'DE ATILACAK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ukrayna ve Rusya taraflarının katılımıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in hazır bulunacağı tahıl sevkiyatı anlaşması imza töreni bugün 16.30'da Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Dün Tahıl Koridoru hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anlaşmayı kısa süre içerisinde yazılı metne bağlamak istediklerini belirterek, "Konuyu Putin ve Zelenskiy'le müteaddit kereler görüştüm. Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıklarımız da kendi muhatapları nezdinde görüşmeler yürüttü. Neticede geçen hafta İstanbul'da yapılan teknik toplantıda BM planı çerçevesinde sürecin ana hatları üzerinde bir mutabakat oluştu. Artık bu hafta bu mutabakatı yazılı bir metne bağlamak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde de planın uygulamaya başlamasını temenni ediyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim