Gaziantep'te Asiye Ateş pitbull cinsi köpek tarafından saldırıya uğramıştı. Ağır yaralanan ve tedavisine devam eden Ateş'in yaşadığı vahim olay sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız” ifadelerini kullanmış ve belediyelerden sahipsiz hayvanlar için barınaklar kurmalarını istemişti. Erdoğan'ın Gaziantep’te sokak hayvanları hakkında yaptığı konuşmasından sonra sokak hayvanlarına ne yapılacağı, nasıl toplanacakları merak konusu oldu. Barınaklardan sürekli olarak hayvanların açlıktan birbirlerini yediği, küçücük alanlarda iç içe yaşamak zorunda kaldıklarıyla ilgili birçok haber olmasına rağmen alınan karar hayvanseverlerin tepkisine neden oldu.

İNSANLIK DIŞI MUAMELE

Cumhurbaşkanının talimatı sonrasında belediye çalışanlarının sokaktaki hayvanları toplarken, hayvanlara zarar veriyor ve bundan zevk alırcasına gülüyor olması ünlü isimler başta olmak üzere pek çok vatandaşı harekete geçirdi.

HAYVANLARA EZİYET FIRSATA DÖNÜŞMESİN

Belediye çalışanlarının hayvanları barınağa götürürken sergiledikleri tavır sosyal medyada pek çok hesaptan paylaşıldı. Kısa sürede viral olan görüntüler caniliği açıkça ortaya koydu. Başak Dizer, Danla Bilic başta olmak üzere duruma kayıtsız kalamayan isimler belediyelere "Hayvanlara eziyet fırsata dönüşmesin" çağrısında bulundu. HAYSEV de uygun olmayan toplamalar için #sahipsizlerinsahibiyiz etiketiyle herkesi yardıma ve sağduyuya davet etti.

Editör: TE Bilisim