Türk müziğinin tanınan isimlerinden Güzide Kasacı'dan acı haber geldi. Güzide Kasacı'nın vefat haberi sanat camiasını ve sevenlerini derinden sarstı. Duayen sanatçının neden yaşamını yitirdiği oldukça merak edildi. Sevenleri Güzide Kasacı'nın kaç yaşında hayatını kaybettiğini araştırmaya başladı.

'BAYAN KAHKAHA' 94 YAŞINDA VEFAT ETTİ

Zeki Müren ile aynı yarışmada yer alan ve birincilik elde eden, "Ağlama Değmez Hayat", "Benim Adım Çalıkuşu", "Sarsam Seni" ve "Civelek" adlı şarkıların da aralarında olduğu, çok sayıda eseri yorumlayan sanatçı Güzide Kasacı 94 yaşında hayata veda etti. Geride eşsiz eserler bırakan ve bir döneme 'Bayan Kahkaha' lakabıyla damga vuran Güzide Kasacı, bu sabah tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Kızı Canan Alhas, sanatçının vefatına ilişkin yaptığı açıklamada, annesinin tedavi görmek üzere 27 Kasım'da kaldırıldığı Medilife Bağcılar Hastanesinde bu sabah hayatını kaybettiğini duyurdu.

GÜZİDE KASACI'NIN ÖLÜM NEDENİ BELLİ OLDU!

Bugüne kadar 50'den fazla eseri yorumlayan sanatçının ölüm nedeni belli oldu. Duayen sanatçının ölüm nedeninin yaşa bağlı ortaya çıkan sağlık sorunları olduğu öğrenildi.

TORUNUNDAN GÜZİDE KASACI'YA VEDA MESAJI

Güzide Kasacı'nın torunu Ebru Çiftçikal ise anneannesinin vefat haberini şu sözlerle duyurdu: 

"Biricik aile büyüğümüz canım anneannem, değerli devlet sanatçısı Güzide Kasacı'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Cenazemiz yarın öğle namazıyla Levent Afet Yolal Camii'inde olacaktır"

GÜZİDE KASACI KİMDİR?

İstanbul'da 1929'da dünyaya gözlerini açan ve bir dönem "Bayan Kahkaha" lakabıyla anılan Güzide Kasacı, Fatih Kız Ortaokulu'ndan mezun oldu. Güzide Kasacı, 1951'de girdiği İstanbul Beledi­yesi Konservatuvarı'ndan 3 senede me­zun oldu. Sanatçı Kasacı, Münir Nurettin Selçuk, Refik Fersan, Dr. Nevzat Atlığ, Şefik Gürmeriç, Yesari Asım Arsoy ve Mustafa Nafiz Irmak'ın derslerine katıldı. Sesiyle büyük beğeni toplayan sanatçı, 1960 yılından itibaren solo albüm çalışmalarına imza attı.

SESLENDİRDİĞİ BAZI UNUTULMAZ ESERLER

Duayen sanatçı Güzide Kasacı'nın seslendirdiği bazı unutulmaz eserler ise şöyle:

"Seni Andım Yine", "Suçlusun Bunda Sen de", "Unutmak İstesem O Hatırayı", "Ah Şu Gönlümüz", "Bir Şeyler Var Aramızda", "Unut Sevme Beni", "Albümdeki Resimler", "Aman Adanalı", "Hüsnüne Güvenme", "Leyla Acep Neden Ses Vermiyor Feryadıma", "Merhaba Dostlar", "Canın İsterse", "Huysuzsun", "Yalan Yalan Değil", "Petek Petek Varken Balın", "Sevda Öyle Müşkül ki", "Kalmadı Bende Ne Arzu Ne Gönül", "Ah Dedim Vah Dedim", "Benim Yarim Yaramazdır Yaramaz", "Hangi Bağın Bağbanısan Gülüsen", "Sen Böyle İstedin", "Her Günüm Mazide Kalmış", "Ayrılsak da Beraberiz", "Dün Gece Ye's ile Kendimden Geçtim", "Hicranla Harap Oldu", "Çiçekten Çiçeğe"