Suudi Arabistan'da oynanması planlanan finalin Atatürk posterlerinin yasaklanması ve Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa maçının iptal edilmesi gündemde büyük bir yankı uyandırdı. Sosyal medyada iki takıma büyük destek gelirken, bu olayın Suudi Arabistan ile Türk hacıları arasında olası yaptırımlara neden olabileceği iddiaları ortaya atıldı. Peki, Hac iptal mi oldu? Son dakika Suudi Arabistan'dan hac yasağı kararı geldi mi? İşte detaylar..

HAC İPTAL Mİ OLDU?

Suudi Arabistan kaynaklarına göre, bu yıl Türk hacıların hacca gitmesinin yasaklanacağına dair çıkan haberler büyük bir şok etkisi yaratmış durumda. Son dakika haberi olarak ajanslara düşen bu iddialar, Türk vatandaşlarının Suudi Arabistan'a girişlerinin yasaklanacağı şeklinde öne sürülmektedir.

kabe-hac-umre-22122023-14

Süper Kupa krizi nedeniyle Türk vatandaşlarına uygulanacak olası yaptırımlar, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman'ın Türk hacılarına gitmeyi yasaklamayı planladığı yönündeki haberlerle daha da alevlenmişti. Sosyal medyada gündeme gelen bu iddialar, Türk hacılarının Suudi Arabistan'a gitmesinin yasaklanması durumunda nasıl bir etki yaratacağı konusunda geniş bir tartışma başlatmıştı.  Ancak İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

kabe-hac-umre-22122023-20

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, iki ülkeden de Türk vatandaşlarının hac vazifesini yerine getirmeleri için Suudi Arabistan'a gitmelerine engel teşkil edebilecek herhangi bir resmi açıklama veya karar bulunmadığı bildirildi.

kabe-hac-umre-22122023-19

İletişim Başkanlığı Hac Yasağı İddialarını Yalanladı!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin sosyal medya hesabından söz konusu iddiaya ilişkin olarak yapılan paylaşımda, şu ifadeler yer aldı:

"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Türk vatandaşı olanların hacca gelmesini yasaklayacak' iddiası doğru değildir. İki ülkeden de Türk vatandaşlarının hac vazifesini yerine getirmeleri için Suudi Arabistan'a gitmelerine engel teşkil edebilecek herhangi bir resmi açıklama veya karar bulunmamaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."