Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, resmi sosyal medya hesabından 'görevinden affını istediğini' duyurdu. Hemen ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Önerim doğrultusunda yeni atanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

"TERS KÖŞE OLMAYIN"

Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından pazartesi piyasaların nasıl açılacağı merak konusu oldu. Konu ile ilgili ilk uyarı Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten geldi. Memiş, asıl sürprizlerin Mayıs ve Haziran aylarında yaşanacağının altını çizerek, "Asıl sürprizler Mayıs-Haziran ayında. Hafta sonu dedikodularına kanmayın. Hiçbir şey gördüğünüz gibi değil. Herkes görevini yapıyor. Ters köşe olmayın, sakin" uyarısında bulundu.

İSTİFAYI SAATLER ÖNCESİNDEN DUYURDU

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından İslam Memiş'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım gündem oldu. Memiş, saat 18.53'te yaptığı paylaşımında, "Görev değişikliği kötü bir şey değil, sırayla uygun görenler çalışır. Küsmeye ve kusmaya gerek yok!" ifadelerini kullandı. 

Editör: Ozan Barış Erim