Kasım ayı Türkiye'yi soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına almaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan kuvvetli rüzgar ve yoğun yağışlar birçok kentte hayatı olumsuz etkilemişti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, kuvvetli yağış ve fırtına hafta sonu tüm yurdu etkisi altına alacak.

meteoroloji

Bugün yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, Kuzey Ege, Karadeniz, Ardahan ve Çankırı çevrelerinde sağanak yağışlar görülecek. Rize çevreleri ile Artvin'in kuzeyinde ise yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve sis görülebileceği uyarısı yapılıyor.

hava durumu - görsel 1

HAFTASONU PLANI OLANLAR DİKKAT!

Cumartesi günü Güneydoğu Anadolu'nun güneyi, Doğu Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in kıyı kesimleri parçalı ve çok bulutlu olacak ve yağışlı hava hakim olacak.

meteoroloji-hava-durumu-serin-saganak-yagmur-iha-1

Akdeniz Bölgesi, Ege Bölgesi'nin güneyi, Marmara, İç Anadolu'nun iç kesimleri ve doğusu ise kuvvetli yağışlara maruz kalacak. Aynı gün ülkenin büyük bir bölümünde güneyli yönlerden fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarlar da etkili olacak.

meteoroloji-hava-durumu-ruzgar-firtina-saganak-yagmur-yagis

Pazar günü ise yağışlar tüm yurt genelinde görülecek. Akdeniz Bölgesi'nde sağanak ve gök gürültülü sağanak, kuzey kesimlerde kar, yoğun kar ve karla karışık yağmur şeklinde yağışlar yaşanacak. Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinin altına düşerek hissedilir derecede azalacak.

istanbul hava durumu vapur seferleri 3

KURA NEHRİ BUZ TUTTU

Soğuk havanın etkisini artırdığı Ardahan'da ise dikkat çekici bir olay yaşandı. Kura Nehri'nin yüzeyi buz tuttu ve etrafında kırağı oluştu. Eksi 18,4 dereceye kadar düşen hava sıcaklıkları Göle ilçesinde en düşük seviyeye ulaştı.

kura nehri

Kasım ayında yaşanan bu meteorolojik olaylar, kışın yaklaştığını adeta müjdeliyor. Halkın ve seyahat edenlerin dikkatli olmaları, özellikle yağışlı ve fırtınalı havalarda tedbirli hareket etmeleri önem taşıyor.

Editör: Zeynep Baş