Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde önemli konuları ele aldı. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Bakan Fidan, 13 Nisan gecesi İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği misillemenin ardından bölgede daha fazla tırmanma olmasının istenmediğini iletti. Fidan, ayrıca gerilimi artıracak her türlü adımın sona ermesinin önemine dikkat çekti.

Huseyin Emir Abdullahiyan 14042024 1

ABDULLAHİYAN: DAHA GÜÇLÜ KARŞILIK VERİRİZ

İranlı mevkidaşı Abdullahiyan ise, İsrail'e yönelik misilleme operasyonunun sonlandığını belirterek, İran'ın saldırıya uğramaması durumunda yeni bir harekata başlamayacaklarını ifade etti. Ancak, yeni bir saldırı durumunda İran'ın bu kez daha güçlü bir karşılık vereceğini vurguladı.

Huseyin Emir Abdullahiyan 14042024 2

FİDAN, CAMERON’LA DA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, aynı gün içinde İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Her iki bakan, bölgedeki mevcut İsrail-İran geriliminin daha fazla tırmanmaması gerektiğini vurguladılar. Görüşmede, bölgesel istikrarın korunması adına yapıcı adımlar atılmasının önemi üzerinde duruldu.

David Cameron 14042024