Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler'e saldıran 4 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklar arasında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca da bulunuyor. Duruşmaya hakem Meler, tutuksuz sanıklar Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Osman Erkam Can ve Şahin Yunus Şahin ile avukatları katıldı.

FARUK_KOCA_HAKEME_YUMRUK_ATTI-HALIL-UMUT-MELER

Sanıklar, "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama", "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralamaya teşebbüs", "tehdit" ve "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a aykırılık" suçlamalarıyla suçlanıyor.

faruk-koca-meler-saldiriHAPİS CEZASI İSTENİYOR

İddianamede, Faruk Koca'ya "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezası talep edildi. Aynı şekilde Kenan Çelikkaya ve Şahin Yunus Şahin'e de aynı suçlamadan dolayı benzer bir ceza talep edildi. Osman Erkam Can'a ise "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralamaya teşebbüs" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

umut-meler-saldiri-aaSEYİRDEN MEN CEZASI İSTENDİ

Ayrıca, sanıklar hakkında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 18. maddesi uyarınca seyirden men cezası istendi.

faruk_koca_halil_umut_meler_yumruk_saldiriİDDİALARI REDDETTİ

Davanın ilk duruşması bugün görüldü ve mahkeme, duruşmayı 28 Şubat'a erteledi. Duruşmada hakem Meler, Faruk Koca'nın kendisini tehdit ettiğini iddia etti, ancak Koca bu iddiayı reddetti.

halil_umut_meler_fotoDAVA ERTELENDİ

Öte yandan, sanıklar 27 Aralık'ta adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Mahkeme, sanıkların katılma zorunluluğu olmadığını belirterek, 28 Şubat'taki duruşmaya kadar serbest bırakılmalarına karar verdi.

Editör: Zeynep Baş