Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının hakemi Halil Umut Meler, maçın bitiş düdüğünün ardından MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın yumruklu saldırısına uğramış ardından yerde de teklemelenmişti. Türk futbolunun kara gecesi sonrası hastaneye kaldırılan Halil Umut Meler'in hakemliği bırakma kararı aldığı ifade edildi.

"BENİM İÇİN BİTTİ"

Uğradığı saldırı sonrası Ankara’da özel bir hastanede gözetim altına alınan FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler’in moralinin son derece bozuk olduğu ve kendisini ziyarete gelen hakem arkadaşlarına, “Bu iş benim için bitti. Artık devam edemem” dediği ifade edildi.  Gençlik ve Spor Bakanı, İçişleri ve Adalet Bakanı’nın Meler’e yakınları aracılığı ile telefonla ulaştığı ve sağlık durumu hakkında bilgi aldığı bildirildi.

ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Halil Umut Meler’i yalnız bırakmayan Ankaralı hakemlerin yanında eski Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu’nun da hastaneden ayrılmadığı belirtilirken, hakemliği bırakacağını ifade eden deneyimli ismin duygusal davranmasının normal karşılanması gerektiği ifade edildi. Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı, da Halil Umut Meler’e destek veren açıklamalarda bulundu.

HALİL UMUT MELER'İN SON DURUMU

Ankara Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılan tecrübeli hakem, beyin cerrahisi bölümünde tedavi altındı. Sağlık durumunun iyi olduğu, şokta olduğu öğrenilen Meler’in beyin tomografisi çekildi ve ardından müşahede altına alındı. Yaşanan olayın ardından faal ve eski hakemler ile eski MHK başkanları destek amaçlı hastaneye geldi.

Editör: Şeyda Karaca