Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Ekran Haber'de yayınlanan Duygu Kaya'nın programına konuk oldu. Yeniden aday gösterilen Canpolat, hem Haliliye'de yürüttüğü faaliyetleri anlattı hem de yeni dönemde seçmenlerine yönelik vaatlerini sıraladı. 9 çocuklu bir ailede doğan Başkan Mehmet Canpolat, AK Parti'den Haliliye Belediye Başkalığına bir kez daha aday gösterildi. "Bireyin halka hizmet, hakka hizmet düsturuyla beraber şu anda yolumuza devam ediyoruz" diyen Canpolaot "Kırsal ve merkez fark etmez. Tüm vatandaşlarımızın emrinde ve hizmetindeyiz. Allahın dediği olur, buna inancımız tam inşallah seçileceğiz, işimiz, hizmet gücümüzde millet" ifadelerini kullandı. 

Ekran Resmi 2024 02 13 15.46.25"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE KOŞAR ADIMLARLA HAREKET EDECEĞİZ"

Mehmet Canpolat, yeniden aday gösterilmesiyle ilgili şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın da oluruyla birlikte tekrar bu hizmet yolunda bu hizmetkarlık yolunda Şanlıurfa'nın en büyük ilçesi Haliliye ilçesine en büyük merkez ilçesi, en büyük seçmenine sahip olan ilçeye hizmet anlamında tekrar belediye başkan adayı olarak gösterildik. Yine vatandaşın bağrından kopmuş, halkın içinden çıkmış, onların hizmetinde bulunmuş insanlar olarak; millete dönerek, her zaman olduğu gibi onlarla bir ve beraber inşallah 31 Mart akşamı bu işi birlikte sonuçlandıracağız. Yine eskiden Haliliye ilçesi olarak bizler belki hızlı adımlarla yürürken, önümüzdeki dönemde koşar adımlarla hareket edeceğiz. Çünkü bu bize artık bir vebal, bir borç oluyor."

Ekran Resmi 2024 02 13 15.46.09MEHMET CANPOLAT SİYASETE NASIL GİRDİ?

Bababsının da siyaset içerisinde yer aldığını belirten Canpolat, AK Parti'de farklı görev kademelerinde yer aldığının altını çizerek, "Abdurrahman Canpolat'ın oğlu Canpolat ailesinin bir bireyi. Yüzyıllardır ifade ettiğim gibi çarşıda esnaflık yapan şehirli yerli bir halk. Esnaflıkla ticaretle uğraşılmış. Tabii bizler de ailemizin bu esnaf ve tüccarların yanı sıra aynı zamanda bir de mektepli kısım anlamında veteriner hekim olarak fakülteyi tamamladık. Yüksek lisans mezunuyum Urfa'nın ilk akredite veteriner hekimiyim. Geçmişte rahmetli babam da siyasetin içerisindeydi. Refah Partisi'nde belediye meclis üyeliği yaptı. Ortağımız Refah Partisi il başkanıydı. Bizler temele baktığımız zaman o ekolün içerisine yetiştik. Erbakan hocamızın kasetleriyle veya onun mitinglerinde meydanlarında Refah Partisi içerisinde. AK Parti kurulur, kurulmaz ben de zaten istekli ve hevesliydim. Çünkü bizim o zamanki liderimiz ekolumuz kendi gözümüzde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dı. İstanbul Belediye Başkanı malumunuz bildiğiniz ve hemen parti kurulur kurulmaz. Ben de gençlik kollarına üye oldum. Gençlik kollarında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına seçildim. 2 dönem gençlik kollarında görev aldım. Akabinde 2 dönem İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım, İl Başkan Yardımcılığı yaptım. Eşim, 2 oğlum ve bir kızım, 5 kişilik bir aileyiz. Urfa'da kendi çapında. Esnaf bir ailenin çocuğuyum" dedi.

Ekran Resmi 2024 02 13 17.58.58

YATIRIM YAPMAK İSTEYENLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Başkan Canpolat, Şanlıurfa'daki turizm faaliyetleriyle ilgili yatırım yapmak isteyenlere kapılarının açık olduğunu vurgulayarak, "Bizler belediye başkanları olarak turizm elçisiyiz. İlimizi ve ilçemizi tanıtmak adına yerli ve yabancı turistleri davet etmek adına; fuarlarda stantlar kurarak, orada davetler yaparak yerimizi alıyoruz. Aynı zamanda gastronomi anlamında bir gastronomi merkeze açtık. Burada da Urfa'ya gelen yerli ve yabancı turistler, Urfa'nın yöresel lezzetlerini, orijinal damak tadını, orijinal ürünlerini yesinler diye ikramlarda bulunuyoruz. Bahsettiğim gibi yine bir oteli şu an devreye koyuyoruz. Otelle ilgili meclisimizden karar aldık. Yatırım yapmak isteyenlere buradan da çağrımız olsun, iş dünyasına Haliliye Belediyesi'nin kapısı açık. İleride inşallah daha çok müşteri, daha çok otel, müşterisi anlamında daha çok misafir gelecek. Bir taraftan organizasyon bir taraftan örnek teşkil edebilecek yapıları ortaya koyaraktan bacasız fabrikalar dediğimiz turizm sektörüyle ilgili de temellerini sağlam atıp adım adım geliyoruz" diye konuştu.

Ekran Resmi 2024 02 13 17.59.19PROJELERİMİZİN YÜZDE 90'ININI HAYATA GEÇİRDİK

Başkanlığı dönemindeki faaliyetlerine de değinen Canpolat, 2019 seçimlerinden önce söylenen projelerin tamamına yakınının yapıldığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Birçok proje yaptık, birçok projede bulunduk. Belki 2019 seçim öncesi bahsetmiş olduğumuz projelerimizin yüzde 90'ını hayata geçirdik. Ama bunlara ilave de birçok projeyi devreye koyduk. Temel olarak böyle. Ana maddeler olarak bakacak olursak neler yaptığımızla ilgili 2014 yılında kurulmuş bir ilçe belediyesi olan Haliliye Belediyesi'ni kurumsal manada yerine oturtturmak adına bir taraftan fiziki ortamların belediye anlamında iyileştirilmesi, bir taraftan personel eğitimi, diğer taraftan da sahada hizmet yaptığımız araç, ekipman, iş makinesi, mıcır tesislerininin tamamını belediye mülkü haline getirdik. Biraz da esnaf çocuğu olduğum için yapmış olduğumuz bu hamleyle bir yıllık kira bedeline karşılık, bir ömürlük mülk araçlarını Halliye Belediyesi'ne kazandırdık. Allah'a hamd olsun ki bunu yapmışız. Şu anda Haliliye Belediyesi kendi işini yapabilen bir belediye. Üreten belediye sloganıyla çıktık, kendi kendimize yetebilen belediye sloganıyla çıktık. Şu anda park bahçede bütün ekipmanlarımızı bizim atölyemizdeki tesislerimizde yapılıyor."

"HALİLİYE HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR"

Canpolat, ilçe merkezinde verilen hizmetlerin tamamını kırsal alanlarda da hayata geçirdiklerini belirterek, "Mıcırımızı kendimize üretiyoruz. Kamyonlarımız bizim iş makinalarımız bizim yeter mi? Yetmez... Yine takviye lazım çünkü Haliliye her geçen gün büyüyor. Her geçen gün yeni konut alanları inşa ediliyor. Birleştirmek ve bütünleştirmek adına 'Merkezde ne varsa kırsalda da o olacak'. Her gün kırsaldaki çöp araçlarımız çıkar, köylerin çöpünü toplar. Merkezde asfalt döktüm, kırsalda da 50 köyü asfaltladım. Merkezde parke çalışması yapıyoruz, kırsalda 20 köyün parke taşını bitirdik. Merkezde sıkılaştırma, stabilize çalışmaları yapıyoruz, kırsalda da şuan stabilize çalışmaları yapılıyor. Merkezde halı saha yaptık, kırsalda da yirmiye yakın halı saha yaptık. Yine bu halı sahalara devam edeceğim, bunun da buradan müjdesini vermiş olayım. Bir taraftan da vatandaşımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Sıfır atık diye bir uygulama başlattık. Sıfır atık belgesi olan tek ilçe belediyesi biziz" şeklinde konuştu.

Ekran Resmi 2024 02 13 17.59.36

GÖREVE GELİR GELMEZ HASTANENİN AÇILIŞI YAPILDI 

Haliliye'ye 'İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi'ni açan Mehmet Canpolat, buradaki faaliyetler sayesinde birçok alanda hizmet verebildiklerinin altını çizdi. Canbolat, kültür merkezinin vatandaşlar tarafından çok talep gördüğüne dikkat çekerek, "Kültür merkezimizde en alt katta bir nikah sarayımız var, onun bir üst katında 400 kişilik bir kütüphanemiz var. Onun da bir üst katında gastronomi eğitimi veren mutfaklarımız var. Gastronomi mutfağımız için üniversite ile protokol de imzaladık. Aşçılar yetişsin diye mesleki edindirme, ofislerimiz var ve onun bir üst katında da yaklaşık 300 metrekarelik bir salonla birlikte bir gastro mutfağımız var. İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi, İbrahim Bey'in de şanına yakışır bir şekilde şu anda çok faal, çok yoğun bir şekilde talep de görüyor. 2019 yılında mahallelerde insanlar arasında dolaşırken, 'Başkanım çok şükür hastanelerimiz var ama bize biraz uzak. Buralara yakın bir yerlere bir hastane yapılacak olursa hem ulaşımdaki dakika anlamında hem de masraf anlamında biz bu işten kurtuluruz' şeklinde talepler almıştık. Göreve geldikten sonra halihazırda yüzde 50'si bitmiş, yüzde ellisi kalmış bir 16 bin metrekarelik kapalı bir binamız vardı. Burayı hemen hızlı bir şekilde bitirip Sağlık Bakanlığı ile protokol imzaladık ve 50 ünitelik diş hastanesi, ameliyathanesi ve altında acilin de bulunduğu dahiliye ve çocuk doktorlarının, birçok branşın bulunduğu bir hastane olarak hizmet vermeye başladı" ifadelerini kullandı.

"ÖNCELİĞİMİZ KADINLAR VE GENÇLER"

Başkan Canpolat, verilen hizmetlerde önceliklerinin kadınlar ve gençler olduğunu belirterek, "Üniversiteye hazırlanan gençlerimiz var. Biz bunlara 5 yıldır eğitim veriyoruz, kitapçıklar veriyoruz, soru bankalara veriyoruz. Birebir hocalarımız da eğitim veriyor. 400'e yakın öğrenci kardeşimiz tıp ve hukuk da dahil olmak üzere bir çok branşta üniversiteyi kazandı. Beden eğitimi bölümüne girmek ve polis olmak isteyen öğrenci kardeşlerimize, eğitim salonlarımızda hocalarımız ders veriyor. Orada da yaklaşık yüze 60 oranında kardeşimiz o üniversitelerde girip gelecek hedeflerine yönelik ilk adımlarını Haliliye Belediyesi sayesinde atmış oldu. Bir taraftan millet evlerinde de bizler hem ilim yönünde hem de bilim yönünden hem hanım kardeşlerimiz hem de oraya gelen kreş niteliğindeki yerimizdeki çocuk kardeşlerimiz, eğitimlerini görüyorlar. Bir de kadınlarımız için Hanımlar Konuğı projemiz var. Bu projemiz birdi ikiye çıkardık. Önümüzdeki dönem inşallah bir tane daha ilave edeceğiz" diye konuştu.

Ekran Resmi 2024 02 13 18.04.37

"YENİ DÖNEMDE DE İLKLERİN VE YENİLERİN BELEDİYESİ OLACAĞIZ"

Belediye olarak ilklerin ve yenilerin belediyesi olduklarının altını çizen Canpolat, yeni dönemde de projelerine devam edeceklerini ifade ederek, şunları söyledi: 

"Biz belediye olarak ilklerin ve yenilerin belediyesiyiz diyoruz. Ata sporları merkeziyle ilgili bir projemiz hazır. İçinde uluslararası düzeyde turnuvaların yapılabildiği,  ata sporumuz olan okçuluk ve buna ilave olarak güreş ve bir çok dalda sporun yapılabileceği bir projemiz hazır. Urfa'nın en az böyle bir 2 bin kişilik bir kongre salonuna ihtiyacı var. Mini salonların yer aldığı ve bir mini otelin yer aldığı, otoparkıyla, peyzaj alanıyla Şanlıurfa için büyük önem taşıyor. Bütçemizi inşallah toparlayıp ayarlayabilirsek Allah bize nasip ederse yapacağız. Ana başlık olarak şunu söyleyebiliriz; daha çok yeşil alan, daha çok asfalt, daha çok park ve yine ilkler anlamında Şanlıurfa'ya ne getirilecekse, ne olacaksa ki dünya ölçeğinde takip ediyoruz. Türkiye ölçeğinde takip ediyoruz, vatandaşın da arkasındayız."

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİR DÜNYAYA LİDERİ"

İdolünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurgulayan Canpolat, "Cumhurbaşkanımız değil Türkiye, dünyada bir lider. Hem belediyecilik anlamındaki hem hükümet anlamındaki yapmış olduğu hizmetlerden sayın Cumhurbaşkanımızdan çok şey öğrendik. Biz de bu örnekten yola çıkarak Haliliye için projelerimizi katlayaraktan, daha büyük projelerle birlikte yine insanların gönlünde tat kurmaya devam edeceğiz" dedi.

Editör: Meltem Kaya Sapmaz