İstanbul'un Silivri ilçesine bağlı Selimpaşa'da bulunan Duruman tatil köyü halk plajında ilginç bir olay yaşandı. Halk plajında, 5 yıl öncesine kadar kumsal olan sahile, binaların korunması için dalgakıran görevi görülmesi için kayalar konuldu.

Ancak sahile döşenen kayalar nedeniyle halk plajında yüzemeyen vatandaşlar olaya tepki gösterirken özellikle kıyıda evi bulunan vatandaşların kayalıkların üzerine kendilerine özel beton döktürdüğü ortaya çıktı. Para vererek halk plajına beton döktüren bazı vatandaşların kendilerine ait loca oluşturması halk plajında yüzmek isteyenlerin tepkisine neden oldu.

silivride-kayaliklara-beton-dokup-loca-yaptilar-3

'İTİRAZI OLAN BANA GELSİN'

Yaşanan bu durum, denize girmeye çalışanlar ile loca yaptıranlar arasında tartışma çıkmasına neden oldu. Bir vatandaşdaş, "Burası kamuya açık bir alan bu hakkı nereden buluyorsunuz?" diye sorarken bölge sakini, "Ben para verdim. Betonumu döktüm. Ama burası benim kapımın önü. İtiraz eden bir kişi varsa gelsin bana etsin" diye yanıtladı.

silivride-kayaliklara-beton-dokup-loca-yaptilar-1-1

'PARAYI VEREN YAPTIRIYOR'

Durumu anlatan bir vatandaş ise "Gidiyorlar bir beton döken firmaya, 5-10 bin liraya döktürüyorlar, masa ve şemsiye kuruyorlar" ifadelerini kullandı.

silivride-kayaliklara-beton-dokup-loca-yaptilar-2

'BİR AN ÖNCE DÜZELMESİNİ İSTİYORUZ'

Dalgakıranın arasından sızan sular nedeniyle birikintiler oluştuğunu ve sahilin bataklığa döndüğünü ifade eden vatandaşlar, "Şuralara bakın, burada oturulacak gibi mi? Çoluk çocuğumuzu buraya getirecek gibi mi? Burada kaç defa kurbağa ve fare gördüm. Biz çok mağduruz çok üzgünüz. Çünkü burası böyle değildi bir an önce düzelmesini istiyoruz" diyerek yetkililere seslendi.

Editör: Site Yönetim