Celaliye Mahallesi İstasyon Caddesi'nde dün saat 17.00 sıralarında yaşanan olayda, alkolün etkisiyle halüsinasyon gördüğü iddia edilen Aziz Ç. (38), bir apartman girişine sığınarak çevreye rastgele ateş açtı. Görgü tanıklarının anlattığına göre, zaman zaman kapı aralığından çevreyi gözetleyen Aziz Ç., sokağa kurşun yağdırmaya devam etti.

Halusinasyon Boslukla Catisti 23042024 Dha 1

ÇEVRE SAKİNLERİ KORKU VE PANİK YAŞADI

Silah sesleri üzerine bölge sakinleri büyük korku yaşarken, durumu hemen polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Aziz Ç.'yi etkisiz hale getirerek, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Olay yerinde yapılan incelemelerde 15 adet boş kovan ve 10 adet mermi çekirdeği bulunurken, sıkılan kurşunların üçünün farklı binalara isabet ettiği tespit edildi.

Halusinasyon Boslukla Catisti 23042024 Dha 3

CAN KAYBI YA DA YARALANMA OLMADI

Olayda şans eseri can kaybı veya yaralanan olmazken, Aziz Ç. sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi. Şüphelinin evinde yapılan aramada ise 88 adet tüfek ve tabanca mermisi ile 5 bıçak ele geçirildi. Polis merkezindeki ilk ifadesinde, olay yerinden ayrıldıktan sonra silahı attığını, ancak yerini hatırlamadığını belirtti.

Halusinasyon Boslukla Catisti 23042024 Dha 4

SERBEST BIRAKILDI

Aziz Ç.'nin serbest bırakılmasının ardından mahalle sakinleri endişelerini dile getirdi. Bir mahalle sakini, "Burada çocuklarımız var, parka gidiyorlar, evden çıkıyorlar. Videolar içeriden sağa sola rastgele ateş ediliyor. Bu normal bir durum değil. Biz çocuklarımızı dışarı salamayacak mıyız? Çocukların can güvenliği tehlikede. Neden yakalanıp sonra serbest bırakılıyor? Ne içtiyse, ne görüyorsa artık, nereye ateş ettiğini de bilmiyor. Karşı binada kurşun izleri var, bizim binada bodruma girmiş ateş etmiş," şeklinde konuştu.

Halusinasyon Boslukla Catisti 23042024 Dha 5

Editör: Mevlüt Peker