İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın açıklamasına göre, Gazze Şeridi'nin çeşitli kesimlerinde İsrail ordusuna yönelik harekatlar gerçekleştirildi. Tugayların yaptığı operasyonlar, İsrail ordusunun zırhlı araçlarına karşı yoğunlaştı.

Saldırılara ilişkin detaylar paylaşılan açıklamada, "Gazze'nin kuzeybatı bölgesindeki iki tank, iki iş makinesi ve iki askeri araç Yasin-105 füzelerimizin hedefi oldu." bilgisi verildi.

Gazze'nin doğusunda yer alan Cuhr ed-Dik mahallesindeki bir başka harekatta ise, İsrail askerlerinin konuşlandığı bir tanka "Yasin-105" füzesiyle saldırı düzenlendiği aktarıldı. Ayrıca, "Mujahideen Kassam, Cuhr ed-Dik'te RPG roketatarla bir grup düşman askerini hedef aldı." ifadelerine yer verildi.

Ez-Zeytun semtinde gerçekleştirilen bir diğer eylemde, İsrail ordusuna ait iki askeri aracın "Yasin-105" füzesi ve el yapımı patlayıcılarla vurulduğu ifade edildi. Kassam Tugayları'nın, Gazze'nin kuzeybatısındaki El-Halidi Camii civarında İsrail askerlerini taşıyan bir aracı füzeyle hedef aldığı da bildirildi.

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARI

İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Mescid-i Aksa başta olmak üzere Filistinlilere ve kutsal mekanlarına yönelik devamlı ihlallerine karşı 7 Ekim sabahı geniş çaplı bir saldırı başlatırken, İsrail ordusu da Gazze'ye yoğun hava bombardımanıyla karşılık verdi.

İsrail kaynaklarına göre, Gazze'den başlatılan saldırılarda 315 asker dahil 1400'den fazla İsrailli hayatını kaybetti ve 5 bin 132 kişi yaralandı. İsrail, 31 Ekim'den itibaren Gazze'deki çatışmalarda ölen asker sayısının 18 olduğunu ve 242 İsraillinin Kassam Tugayları tarafından esir tutulduğunu belirtti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail saldırılarının 3 bin 760 çocuk ve 2 bin 326 kadın da dahil olmak üzere 9 bin 61 Filistinlinin ölümüne ve en az 32 bin kişinin yaralanmasına neden olduğunu açıkladı.

Ayrıca İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te 134 Filistinlinin öldürüldüğü kaydedildi.

Kaynak: AA