Gazze Şeridi'nde Hamas tarafından tutulan İsrailli genç Mia Shem'in annesi Keren, kızının sağlık durumunu bilmediklerini belirterek, yayınlanan videoda kızını canlı görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Tel Aviv'de düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Keren, kızının videoda görüntülerini izlediğinde büyük bir sevinç yaşadığını ve bu duygusunu çığlık atarak ifade ettiğini söyledi. Keren, "Kızımın bir an önce eve dönmesi için tüm dünyadan yardım bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Mia Shem'in teyzesi Galit Schalfi de, yeğeninin videoda canlı olarak görülmesinin aile için büyük bir anlam taşıdığını belirtti. Schalfi, Mia'nın videoda endişeli ve solgun göründüğünü, bu nedenle Gazze'de tutulan tüm İsrailli esirlerin serbest bırakılması için herkesin destek olması gerektiğini vurguladı.

Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, Mia Shem'in tedavi edildiği anlara dair bir video paylaştı. Videoda, Mia'nın sağ kolundan geçirdiği ameliyat sonrası Kassam unsurları tarafından tedavi edildiği görülüyor. Mia, videoda, Gazze sınırında gerçekleşen bir olay sırasında kolundan yaralandığını ve Kassam unsurları tarafından Gazze'ye götürülerek tedavi edildiğini anlattı. Mia, "Beni iyi bir şekilde tedavi ettiler ve ilaç verdiler. Şimdi her şey yolunda. Ancak ailemin yanına dönmek istiyorum." dedi.

Kaynak: AA