Yıldırım ilçesinde yaşanan korkunç olayda, hamile bir kadın, partneri tarafından cinsel ilişki esnasında boğularak öldürüldü.

OLAYIN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

İddialara göre, Suriye uyruklu Yahya Al Mohamad Altaya ve kurbanı N.M.T., evlerinde cinsel birliktelik yaşarken, Yahya Al Mohamad Altaya, N.M.T.'nin boğazını sıkarak ölümüne neden oldu. Bu eylemi gerçekleştirdikten sonra sakin bir şekilde evden ayrılan ve akşamüzeri dönen Yahya Al Mohamad Altaya, N.M.T.'nin cansız bedeniyle karşılaştığında bir arkadaşından yardım istedi.

Suriyeli Hamile Kadin Fantezi Cinayeti 07042024 2

YARDIM İSTEYEN SANIK YAKALANDI

Eve çağrılan sağlık ekipleri tarafından N.M.T.'nin öldüğü belirlendi. Olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan Yahya Al Mohamad Altaya, mahkemede yargılandığı sırada verdiği ifadelerle duruşma salonundakileri şoke etti.

"FANTEZİ" İDDİASIYLA SAVUNMA

Yahya Al Mohamad Altaha, emniyetteki sorgusunda ve mahkeme sürecinde, N.M.T.'yi öldürme niyeti olmadığını, yaşanan trajik olayın birliktelik sırasında gerçekleştirdiği bir fantezinin sonucu olduğunu iddia etti. Ancak bu savunma, olayın ciddiyetini ve vahametini hafifletici bir unsur olarak kabul edilmedi.

Suriyeli Hamile Kadin Fantezi Cinayeti 07042024 1

MAHKEMEDE YARGILAMA

Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanığın eylemi cinsel bir fantezi süsü vererek planlı bir cinayet işlediği sonucuna varıldı. Sanığın eski eşi, onun önceki eylemlerine dair şahitlik ederek, Yahya Al Mohamad Altaha'nın çocuklarını istemediği ve hamileliklerini sonlandırmaya çalıştığı yönünde ifadelerde bulundu.

SON SÖZLER VE CEZA

Duruşmada son sözü sorulan Yahya Al Mohamad Altaha, olayın kaza sonucu meydana geldiğini öne sürdü ve tahliye talebinde bulundu. Yahya Al Mohamad Altaha, “Ölüm olayı birliktelik sırasında istemeyerek meydana geldi. Birliktelik yaşadığım kişi amcamın kızı olur, onu neden öldürmek isteyeyim. Onu çok seviyordum. Çok uzun süre cinsel birliktelik yaşadık. Nasıl öldüğü ile ilgili bir fikrim yok, o esnada beyin kanaması da geçirmiş olabilir. Tahliyemi istiyorum” ifadelerini kullandı. Ancak mahkeme, kadının boğazındaki morlukların "öpme" eylemiyle açıklanamayacağını belirterek, Yahya Al Mohamad Altaha'ya "kadına karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi ve herhangi bir indirim uygulanmadı.

Editör: Mevlüt Peker