MİT ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği ortak operasyonla, edindikleri bilgileri İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a satan 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerden birinin TV’lerde sabah programlarına katılan ve eski bir kamu personeli olan Hamza Turhan Ayberk olduğu öğrenildi. 

HAMZA TURHAN AYBERK KİMDİR? KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Hamza Turhan Ayberk, MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ortak operasyonuyla gözaltına alınan kişidir. Kendisi televizyon programlarına katılan, eski bir kamu personeli ve gizli dedektif olarak bilinmekte. Memleketi Gaziantep olan Hamza Turhan Ayberk, İstanbul’da yaşıyor.

Özel dedektiflik yapan Hamza Turhan Ayberk, MOSSAD (İsrail Gizli Servisi) tarafından Belgrad'da eğitim aldı. MOSSAD'ın Victoria kod adlı ajanı aracılığıyla Ayberk ile iletişim kurulduğu ve özel görevler için eğitim aldığı belirlendi. Ayberk, İsrail Gizli Servisi tarafından başlangıçta basit işlerde kullanıldı ve daha sonra 2019 yılında Belgrad'da daha spesifik görevlerle ilgili eğitim aldı.

HAMZA TURHAN AYBERK NE YAPTI?

MİT'in yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Hamza Turhan Ayberk'in para karşılığında MOSSAD'a bilgi sızdırdığı tespit edildi. Ayberk, aldığı talimatlar doğrultusunda Türkiye'deki Orta Doğulu şahıslar ve şirketler hakkında bilgi topladı. Eski bir kamu görevlisi olan Ayberk, MOSSAD'a bilgi sağlamak amacıyla kamu görevlileri de dahil olmak üzere gizli bir ekip kurdu.

Ayberk MOSSAD'ın yönlendirmesiyle gizli haberleşme uygulamaları kullandı ve ödemeleri kripto para üzerinden aldı. Ayrıca, bilgi sızdırmanın yanı sıra tehdit ve takip faaliyetlerinde de bulunduğu ortaya çıktı. Ayberk'in hedeflediği kişilerin araçlarına takip cihazları yerleştirdiği ve konumlarını MOSSAD'a anlık olarak ilettiği belirlendi. Ayrıca, takip ettiği kişileri taciz ettiği ve zaman zaman tehditlerde bulunduğu biliniyor.

HAMZA TURHAN AYBERK TUTUKLANDI MI?

Hamza Turhan Ayberk, MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ortak operasyonuyla gözaltına alındı.

Editör: Zeynep Baş