İstanbul Kartal'da, haraç alamayan kimliği meçhul saldırganlar bir pilavcı dükkanına uzun namlulu silahla ateş açtı. Olay anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Kartal Harac Cete Uzun Namlulu Saldiri 08052024 Iha1

GÜVENLİK KAMERASI KAYIT ALTINDA

Karlıktepe Mahallesi'nde bulunan pilavcı dükkanında gerçekleşen olay, akşam saat 19.00 dolaylarında meydana geldi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, uyuşturucu madde kullandığı iddia edilen bir kişinin, işletmeye gelerek 55 bin lira haraç talep ettiği görülüyor. İşletme sahibinin haracı reddetmesi üzerine aralarında çıkan tartışma kavgaya dönüştü.

Kartal Harac Cete Uzun Namlulu Saldiri 08052024 Iha2

SALDIRGANLARIN TEKRAR DÖNÜŞÜ

Haraç talebini kabul ettiremeyen saldırgan, bir süre sonra motosikletli bir arkadaşıyla geri dönerek iş yerine uzun namlulu silahla ateş açtı ve hızla olay yerinden uzaklaştı. Saldırı sonucunda dükkan önünde bulunan bir kişi ayağından yaralandı.

Kartal Harac Cete Uzun Namlulu Saldiri 08052024 Iha4

YARALIYA HIZLI MÜDAHALE

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, yaralı şahsı hızla hastaneye sevk etti. Polis, saldırıyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Kartal Harac Cete Uzun Namlulu Saldiri 08052024 Iha3

UZUN SÜRELİ TACİZ

Dükkan çalışanlarından Mehmet Ataş, saldırganların son dört aydır dükkana musallat olduğunu ve sürekli olarak haraç istediklerini belirtti. Ataş, "Bize mermi sıktılar. Biz de şahsı etkisiz hale getirip polise teslim ettik. Bir müşterimiz ayağından yaralandı. Daha önce de gelip 55 bin lira istemişlerdi. Kabul etmediğimizi polise bildirdik. Bütün esnaf bu durumdan haberdar. Saldırganlar zaman zaman gelip küfür edip, tehditler savuruyorlar." dedi.

Editör: Mevlüt Peker