İzmir'in Konak ilçesinde, İzmir Banliyö Sistemi'ne (İZBAN) ait bir tren, Alsancak makas bölgesinde raydan çıkarak büyük bir korkuya neden oldu. Karşıyaka istikametinden Cumaovası yönüne ilerleyen İZBAN treni, Halkapınar İstasyonu'ndan çıkış yaparak Alsancak İstasyonu'na giriş yapmak üzereyken meydana gelen olayda, trenin makas bölgesinde raydan çıkması sonucu içerisinde bulunan yüzlerce yolcu acil durum için harekete geçti.

Izban Raydan Cikti 07052024 Iha (3)

Izban Raydan Cikti 07052024 Iha (2)

YOLCULARIN TAHLİYE ANI VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Trenin içinde bulunan acil çıkış kapılarının açılmasıyla birlikte, yolcular raylar üzerinde yürüyerek güvenli bir şekilde tahliye edildi. Bu sırada yaşananlar, bölgedeki diğer vatandaşlar tarafından dikkatle izlendi. İzmir'in yoğun kullanılan banliyö sisteminde yaşanan bu olay, havadan da görüntülendi. Görüntülerde, raydan çıkan trenin ve tahliye edilen yolcuların bölgeden uzaklaştığı anlar yer aldı.

Izban Raydan Cikti 07052024 Iha (5)

OLAYIN ETKİLERİ VE SONRASINDA ALINAN ÖNLEMLER

Olayın ardından, ilgili yetkililerce hızlı bir şekilde müdahale edilerek, trenin raydan çıkma nedeni ve sonuçları üzerinde detaylı incelemeler başlatıldı. İZBAN seferlerinde aksamalar meydana gelirken, yetkililer olayla ilgili soruşturma başlatarak, benzer olayların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınacağını bildirdi.

Izban Raydan Cikti 07052024 Iha (4)

Editör: Mevlüt Peker