Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM kürsüsünde konuşmasını bitirdikten hemen sonra bayılarak düştü. Bitmez, hastaneye kaldırıldı ve anjiyo oldu. Peki Hasan Bitmez'in sağlığı ne durumda? Hasan Bitmez taburcu oldu mu? Hasan Bitmez kaç yaşında? Hasan Bitmez son durumu nedir?

HASAN BİTMEZ TBMM'DE KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulu'nda kürsüde konuşurken kalp krizi geçiren Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in sağlık durumu ile ilgili, durumunun son derece kritik olduğunu söyledi. Bitmez, 14 Aralık 2023 tarihinde yoğun bakımdaki tedavisine cevap veremedi ve yaşamını yitirdi.

HASAN BİTMEZ KİMDİR?

1969 yılında Giresun'un Alucra ilçesinde doğdu. İstanbul’da ilkokul eğitimi aldıktan sonra orta öğretimini Gebze İmam-Hatip Lisesininde tamamladı. Yüksek öğretimini El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesinde tamamladı. Evli olup bir çocuğu vardır. Arapça ve İngilizce bilmektedir.

ANADOLU GENÇLİK DERGİSİNİ KURDU

GİLMDER (Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği) kuruculuğunu üstlendi ve bir süre başkanlığını yaptı. Millî Gençlik Vakfı'nda 1999-2004 yılları arasında Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. 2000 Yılında Anadolu Gençlik Dergisini kurdu ve derginin Genel yayın yönetmenliğini yaptı. 2006-2010 yıllarında arasında IIFSO (International Islamic Federation of Student Organizations) Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2010-2014 yılları arasında Şura Meclisi Başkanlığını yaptı. 2008-2010 yılları arasında IYFO (International Youth Form)’nun Genel Başkanlığını yürüttü.

Günümüzde ESAM (Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi) Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi’dir. İSBAM-İslam Biriğliği Araştırmaları Merkezi Başkanıydı.

Editör: Halide Tonga