TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşma sırasında fenalaşarak yere düşen ve başını mermer merdivenlere çarptıktan sonra milletvekillerinin müdahalesi sonrası hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, son konuşmasında “İsrail’in işgalci, vahşi, cani, siyonizmin tetikçisi ve siyonist bir terör örgütü” olduğunu haykırmış ve sözlerini Sezai Karakoç’un şiirindeki “Tarihin azabından kurtulsalar, Allah’ın gazabından kurtulamayacaklar!” diyerek tamamlamıştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, görüşülmeye başlanan “2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi” görüşmeleri sırasında Saadet Partisi Grubu adına konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, konuşmasında İsrail’in Gazze’ye saldırıları ve hükümetin dış politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.

HASAN BİTMEZ, SEZAİ KARAKOÇ'UN ŞİİRİNİ OKUMUŞTU

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına değinen Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, "İsrail işgalcidir, vahşidir, canidir, siyonizmin tetikçisi ve siyonist bir terör örgütüdür. Aksini iddia ve ifade etmek şuur eksikliğidir. Siyonist İsrail, Filistin'de dünden bugüne gözümüzün önünde işgalini sürdürüyor ve terörün şiddetini artırıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Hasan Bitmez, konuşmasını Sezai Karakoç’un şu sözleriyle tamamlamıştı:

“Onlar sanıyorlar ki;
Biz sussak mesele kalmayacak.
Halbuki biz sussak, tarih susmayacak.
Tarih sussa, hakikat susmayacak.

Onlar sanıyorlar ki;
Bizden kurtulsalar mesele kalmayacak.
Halbuki bizden kurtulsalar, vicdan azabından kurtulamayacaklar.
Vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar.
Tarihin azabından kurtulsalar, Allah’ın gazabından kurtulamayacaklar!”

22 dakika süren konuşmasını tamamlayıp Genel Kurula, dili dolaşır şekilde “Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” ifadesini kullandıktan hemen sonra yere yığılan ve başını mermer basamaklara sert biçimde çarpan Hasan Bitmez’in yardımına diğer milletvekilleri koştu. Hasan Bitmez’e kalp masajı yapan Turhan Çömez’in, Genel Kurul salonu dışına çıkışta da kalp masajı yapmaya devam ettiği görülmüştü.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU, HASAN BİTMEZ’İN SAĞLIK DURUMUNU AÇIKLADI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi)’de fenalaşarak yere yığılan ve götürüldüğü hastanede yoğun bakıma alınan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi. Dün bütçe görüşmeleri sırasında rahatsızlandıktan sonra hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in tedavisinin yoğun bakımda devam ettiğini söyleyen Temel Karamollaoğlu, Hasan Bitmez’in durumunun ciddiyetini koruduğu bilgisini vererek, dualarıyla destek ve güç veren tüm millet ve parti teşkilatlarından dualarına devam etmelerini istedi. Temel Karamollaoğlu, en kısa zamanda iyi haberler almayı ve Hasan Bitmez’i yeniden aralarında görmeyi temenni ettiğini dile getirdi.

ÖZGÜR ÖZEL, HASAN BİTMEZ İÇİN HASTANEYE GELDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de yaşanan üzücü bir olayın ardından, herkesin Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez için iyi haberler beklediğini dile getirdi. Özel, "Bu üzüntülerden, bu sıkıntılardan mutlaka ders almak gerekiyor." ifadelerini kullandı. CHP lideri Özgür Özel, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile birlikte Bilkent Şehir Hastanesi'ni ziyaret ederek, TBMM Genel Kurulu'nda fenalaşan Bitmez'in sağlık durumu hakkında doktorlar, Saadet Partisi yetkilileri ve yakınlarından bilgi aldı. Hastaneden ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulunan Özel, Bitmez'in ailesi ve Kalp Damar Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik ile görüştüklerini belirtti. Özgür Özel, herkesin çok üzgün olduğunu belirterek, Bitmez'in Meclis'te her iki grup arasında köprü görevi gördüğünü ve Kocaeli'nin sorunlarını dile getirmek için büyük çaba sarf ettiğini vurguladı. Meclis kürsüsünde yaşanan bu olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Özel, siyasette sağlığın her şeyden önemli olduğunu ve bu tür üzüntü verici olaylardan ders alınması gerektiğini ifade etti. Özel, Bitmez'in durumunu yakından takip edeceklerini ve ailesine destek olacaklarını söyledi.

PROF. DR. MEHMET ALİ ÖZATİK, HASAN BİTMEZ’İN SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN BİLGİ VERDİ

Ankara Şehir Hastanesi Kalp Damar Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik, Bitmez'in sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Özatik, Bitmez'in halen yüksek hayati risk altında olduğunu ve gerekli müdahalelerin devam ettiğini belirtti. Bitmez'in durumunu stabil hale getirmek için yapay kalp ve akciğer cihazı kullanıldığını ifade etti.

Editör: Mevlüt Peker