İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentinden çekilmesi sonrası, Nasır Hastanesi kompleksinde bulunan bir toplu mezardan 190 ceset çıkarıldığı bildirildi. Cesetlerin İsrail askerleri tarafından öldürülen kadın, erkek ve çeşitli yaş gruplarına ait olduğu belirlendi.

NASIR HASTANESİ'NDEKİ TOPLU MEZAR VE KURTARMA ÇALIŞMALARI

Arama-kurtarma ekiplerinin Nasır Hastanesi'nde gerçekleştirdiği yoğun çalışmalar, İsrail ordusunun bölgedeki şiddetli müdahaleleri sırasında yaşamını yitiren Filistinlilerin cesetlerini gün yüzüne çıkardı. Sağlık kaynakları, İsrail askerlerinin saldırıları sonucu ölenleri iş makineleriyle hastane çevresinde önceden kazılan toplu mezarlara gömdüklerini ifade etti.

HALA KAYIP OLAN 500 KİŞİNİN AKIBETİ

Kentte, halen kayıp olan yaklaşık 500 kişinin durumu belirsizliğini koruyor. İsrail ordusu, Han Yunus'ta gerçekleştirdiği saldırılar sonucu çok sayıda sivilin ölümüne neden oldu.

İSRAİL ORDUSUNUN BÖLGEYİ TERK ETMESİ VE SONRASI

İsrail ordusu, 7 Nisan'da Han Yunus'tan çekildi. Bölgede kalan sivil savunma ekipleri, çekilme sonrası ortaya çıkan yıkım arasında cesetleri çıkarmak için çabalarını sürdürüyor. Geride kalanlar, evlerin, sokakların ve yol kenarlarının enkazında bulunan çok sayıda cesetle karşı karşıya kaldı.

CAN KAYBI 34.097

Terör örgütü İsrail'in 7 Ekim'den bu tarafa Gazze Şeridi'ne yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda vefat edenlerin sayısının 34.097'ye, yaralı sayısı ise 76.980'e yükseldi.

Editör: Mevlüt Peker