Sağlık Bakanlığı, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinde yarın başlayacak olan "Onaylı Randevu" dönemini duyurdu. Hastalar, bakanlığa bağlı sağlık kuruluşları için randevularını MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya "ALO 182" çağrı merkezi üzerinden oluşturacak.

RANDEVULAR İÇİN YENİ ONAY MECBURİYETİ

Yeni uygulama kapsamında, hastalar randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'a kadar randevularını onaylamak zorunda olacak. Hastaların onay vermemesi veya gelemeyeceklerini bildirmemeleri halinde randevular otomatik olarak iptal edilecek. Bu onay işlemi, randevu alınan kanallar üzerinden gerçekleştirilecek.

Mhrs 12052024 2

UÇMAYAN RANDEVULAR İÇİN YENİ KISITLAMALAR

Randevusunu onaylayıp gitmeyen hastalar, 15 gün boyunca aynı branşta yeni randevu alamayacak. Ancak randevusuz olarak sağlık hizmeti almaya devam edebilecekler. İptal edilen randevular otomatik olarak sisteme geri dönecek ve tekrar randevu almakta bir kısıtlama olmayacak.

İSTİSNALAR VE MUAFİYETLER

65 yaş üstü hastalar ile kanser hastaları bu uygulamadan muaf tutulacak. Bu grup hastalar, her zaman randevu alabilecekler.

SİSTEMİN GETİRECEĞİ YENİLİKLER

Onaylı Randevu Sistemi sayesinde hastaneler ve hekimler, zamanlarını daha verimli kullanabilecek. İptal edilen randevular, hizmet bekleyen diğer hastalar için kullanılacak böylece boş kalan kapasiteler en iyi şekilde değerlendirilmiş olacak. Boş kalan her randevu için, sistemde talep bırakmış ancak randevu alamamış hastalara ulaşılacak ve öncelik bu hastalara verilecek.