Öz Sağlık-İş Sendikası iddiaya göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'yla hatalı bir sözleşme yapmış ve işçilerin maaşlarında zam kayıplarına neden olmuştu. O sendikanın yetkilileri konuştu. İddiaların rakip sendikaya ait olduğunu söyleyen sendika yöneticileri gerçeğin bambaşka olduğu görüşünde.

Edinilen bilgiye göre, yapılan bu hata nedeniyle Öz Sağlık İş Sendikası üyelerinin, benzer statüde çalışan diğer sendikaların üyelerine kıyasla 5 bin lira daha düşük maaş aldığını gösterdi. Bu durum ise sendika üyeleri arasında büyük bir rahatsızlığa neden oldu. İşçiler, aynı işi yaptıkları halde daha düşük ücret almanın haksızlığını ve adaletsizliğini dile getiriken sendika yönetimi, suçun kendilerinde olmadığını savundu.

'MALUM SENDİKA' SUÇLANDI

Öz Sağlık İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Yahya Bilgin, "Hatalı bir sözleşme yapmıyoruz, bu sözleşme bizim hatalı bir sözleşmeyi düzelttiğimiz bir sözleşmeydi" dedi. 2013'te ilk sözleşme imzalanırken bu sözleşmeyi imzalayan da Türkiye Sağlık-İş Sendikası, tarih olarak kasım ayını seçtiği iddia edilirken Bilgin, "Değişim hakkı sadece 2017 yılında malum sendikanın yaptığı dönemde vardı. Malum sendika, yürürlük sürecini değiştirmediği için bugüne kadar gelmiştir. Bu işçilerin hakları gasp edilmiştir" diye konuştu.

Öz Sağlık İş Sendikası yöneticisi Yener Öztürk ise "Bize göre bir hata yok. Aile bakanlığı sözleşmesini ilk yapan sendika doğum tarihini yanlış yapmış" dedi.

MAAŞLAR BRÜT 25 BİN TL

Yönetimlerine kayyumun yalnızca seçim için atandığını kaydeden sendika yetkilileri, bu süreçte ek protokolle işçilerin temmuz maaşlarının brüt 25 bin 307 liraya çıkartıldığını da dile getirdi.

Editör: Site Yönetim