Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarıyla birlikte düşük nem orman yangınlarına davetiye çıkarıyor. Dün Hatay'ın Belen, Mersin'in Gülnar ilçeleriyle Çanakkale'nin Kızılkeçili köyünde başlayan orman yangınlarını söndürme çalışmaları halen devam ediyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınları da başladı. 3 ilde başlayan orman yangınlarına karşı mücadele sürüyor.

hatayda-yangin-16-17-temmuz-2023-dha-1

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu ve son durum hakkında açıklamalar yaptı.

HATAY'DAKİ ORMAN YANGINI 2'NCİ GÜNÜNDE

Hatay'ın Belen ilçesinde bahçedeki sazlık alanın temizliği için yakılan ateşten çıkan orman yangını ikinci gününde devam ediyor. Ekiplerin, yangını söndürmek için karadan ve havadan müdahalesi sürüyor.

Dün saat 14.00 sıralarında ilçeye bağlı Soğukoluk Mahallesi Armutçuk mevkiinde bir evde yaşayan iki kişinin, bahçelerindeki sazlık alanı temizlemek için yaktığı ateş, kontrol çıkarak ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın nedeniyle Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere'de yaşayan vatandaşlar tahliye edildi.

hatayda-yangin-16-17-temmuz-2023-dha-2

ÇANAKKALE'DEKİ YANGINDA 12 SAAT GERİDE KALDI

Çanakkale'nin Kızılkeçili köyünde 2 farklı noktada başlayarak Kemel ve Yukarı Okçular köyüne sıçrayan orman yangınına ekiplerin müdahalesi 12 saattir sürüyor. Yangın henüz kontrol altına alınamazken, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ile Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki bölgede incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

mersinde-yangin-16-17-temmuz-2023-dha-2

MERSİN'DEKİ YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Mersin'in Gülnar ilçesinde dün çıkan orman yangını ikinci gününde devam ediyor. Gece görüşlü helikopterlerle yapılan müdahaleye, günün aydınlanmasıyla uçak ve diğer helikopterler de katıldı.

mersinde-yangin-16-17-temmuz-2023-dha-1

Editör: Site Yönetim