Yerel seçimlere sayılı günler kala Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi tartışmalara yol açmıştı. Yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu olan Lütfü Savaş ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Genel Merkez'de bir araya geldi.

"BANA HAKSIZLIK YAPILIYOR"

Toplantıda kendi yaptırdığı anketleri Özel'e gösteren Savaş, adaylıktan çekilmek istediği iddialarını yalanladı. Savaş, aynı zamanda kendisine haksızlık yapıldığını söyledi. 1 saat süren toplantı sonrasında CHP'de Hatay trafiği başladı. Hatay örgütüyle görüşmeler gerçekleştiren kurmaylar, Savaş ile ilgili son değerlendirmeleri Özel'e aktardı.

LÜTFÜ SAVAŞ İÇİN KARAR VERİLDİ

Gece saatlerine kadar toplantılarını sürdüren CHP yönetimi, Lütfü Savaş için son kararını verdi. Toplantılar sonrasında yapılan açıklamada, Lütfü Savaş ile yola devam kararı alındığı bildirildi. Açıklamada, "Partimizin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı üzerine yapılan son değerlendirmeler sonucunda; il örgütümüzün, ilçe örgütlerimizin, ilçe belediye başkan adaylarımızın talep ve mutabakatları üzerine Lütfü Savaş'ın adaylığının devamına karar verilmiştir." denildi.