Hatay'ın Antakya ve Defne ilçelerinde kuvvetli yağışların etkisini artırmasıyla, eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Doğu Akdeniz için yaptığı kuvvetli yağış uyarısının ardından, Hatay Valiliği, pazar günü başlayan yağışların pazartesi günü de devam edeceğini öngörerek, Antakya ve Defne ilçelerindeki tüm okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmesine karar verdi.

Hatay Yagis Okullar Tatil 13052024 Iha (2)

AÇIKLAMALAR VE İHTİYAT TEDBİRLERİ

Valilikten yapılan açıklamada, "Antakya ve Defne İlçelerimizdeki tüm okullarımızda eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerine yer verilerek, alınan tedbirlerin önemi vurgulandı. Ayrıca, kuvvetli yağışın getirdiği olası risklere karşı ihtiyatlı bir yaklaşım sergilendiği belirtildi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, yaptığı açıklamada yağış miktarının metrekare başına 20 kilograma ulaştığını ve bu durumun kuvvetli yağış kategorisine girdiğini ifade etti.

Hatay Valisi Mustafa Masatli 13052024 Iha

Hatay Yagis Okullar Tatil 13052024 Iha (3)

EĞİTİME ARA VERİLEN BÖLGELER VE VALİNİN AÇIKLAMALARI

Kuvvetli yağışın etkili olduğu bölgelerde, özellikle Antakya'da okul müdürlerinin de görüşleri alınarak, belirli bölgelerde eğitime bir gün süreyle ara verileceği açıklandı. Vali Masatlı, bu kararın sadece belli bölgeleri kapsadığını, özellikle dağlık alanların bu karardan etkilendiğini belirtti.

Hatay Valisi Mustafa Masatli 13052024 Iha1

Hatay Yagis Okullar Tatil 13052024 Iha (4)

ALTYAPI VE BELEDİYE ÇALIŞMALARI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, şehrin altyapısını güçlendirmek için tüm imkanlarla çalışıldığını ve bu süreçte vatandaşlardan sabır istendiğini dile getirdi. Öntürk, özellikle depremden sonra ortaya çıkan altyapı eksikliklerinin farkında olduklarını ve bu sorunların üstesinden gelmek için çaba gösterdiklerini ekledi.

Hatay Bld Bsk Mehmet Onturk 13052024 Iha