HATİCE KOCALAR KİMDİR?

Hatice Kocalar, Denizli’nin Tavas ilçesinde yaşayan ve maden şirketine karşı toprağını savunan 75 yaşındaki bir kadın. Hatice Kocalar, Avdan köyünde yapılmak istenen kömür madenine karşı toprağını savunarak mücadele ediyor. Maden şirketine karşı duruşunu sürdürürken, iddia edilen olayda 5 kişiyi dövdüğü gerekçesiyle hakkında dava açıldı.

Hatice Kocalar 1

Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Avdan Köyü'nde tarlasına girmek isterken mermer ocağı görevlileriyle tartışan ve bu kişileri darp ettiği belirtilen Hatice Kocalar'ın yargılandığı davada ilk duruşma bugün Tavas Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

75 YAŞINDAKİ HATİCE KOCALAR 5 KİŞİYİ NASIL DÖVDÜ?

Duruşmada ifade veren Kocalar "İki kamyon geldi. Kepçe geldi. Tarlayı kazmak istediler, karşı çıktım. Kendilerine şirketin yetkililerinin gelmesini söyledim. İki mühendis geldi. Toplam beş kişi oldular. Ben tek başımaydım. 5 kişiye nasıl vururum? Vurmadım, aramızda münakaşa oldu. Elimde sopa yoktu. Hakkımdaki iddiaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.

Hatice Kocalar 2

"FİZİKSEL OLARAK MÜMKÜN DEĞİL"

Tanık ifadesi veren Hatice Kocalar'ın eşi Bekir Kocalar, olaydan sonra tesadüfen tarlaya geldiğini ve eşinin kimseye vurmadığını ifade etti.

Hatice Kocalar'ın avukatı Ozan Orpak da Hatice teyzenin kilosunu ve yaşını söyleyerek fiziksel olarak böyle bir durumun gerçekleşmesi ve beş kişiye karşı gelip darp etmesinin mümkün olmadığını dile getirdi. Aynı zamanda söz konusu olayın geçtiği tarla ile ilgili Danıştay'ın iptal kararı olduğunu da ekledi.

SİLAH SAYILAN SOPA ORTADA YOK

Avukat Orpak, Hatice Kocalar'ın mühendisleri darp ettiği söylenen ve olayda silah sayılan sopanın adli emanete alınmadığını ve bunun hukuka aykırı bir işlem olduğunu beyan etti. Kocalar'ın diğer avukatı Ali Kabal da, olaya ait somut delillerin olmadığını ve yalnızca sağlık raporu bulunduğunu belirterek müvekkilinin beraatini talep etti.

Hatice Kocalar Son

DAVA ERTELENDİ

Kocalar’ın beş yıla kadar hapis cezası alması yönünde mütalaa veren savcı, mütaalasını verdikten sonra duruşmaya polis getirilmesini talep etti. Ayrıca şikayetçi olan mühendislerin dinlenilmesine dair talep mahkeme tarafından reddedildi. Mahkeme, duruşmayı 28 Mayıs 2024'e erteledi.

Editör: Zeynep Baş